PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2024 19:08:00

Skutečně liberálně smýšlejících lidí ve sněmovně je menšina

Skutečně liberálně smýšlejících lidí ve sněmovně je menšina

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k LGBT a hlasování o tzv. manželství pro všechny.

 V listině základních práv a svobod v článku jedna stojí: lidé jsou svobodní a rovni v důstojnosti i v právech… Akorát, že zatím ne.

Jako Piráti prosazujeme manželství pro všechny od roku 2018, bez dělení lidí na dvě kategorie. Bohužel zůstalo partnerství. Zlepšení se mají (ještě nás čeká Senát) vztahovat na stejnopohlavní páry s dětmi, a plné narovnání majetkových či jiných práv.

Vím, že zklamání mnohých je velké. Takhle ale voliči v demokratických volbách zvolili současnou sněmovnu. Skutečně liberálně smýšlejících lidí v ní je menšina. A výsledné rozhodnutí odráží právě to. Byť jsme usilovně argumentovali a vysvětlovali, aby to dopadlo jinak.

Je to jeden krok na cestě k plnému narovnání práv, za které budeme dál bojovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama