Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2024 6:20:00

Občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze zemí OECD

Občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze zemí OECD

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k inflaci

Premiér Fiala se chlubí tím, jak jeho vláda prý porazila inflaci, přitom hlavní ekonom České bankovní asociace Jakub Seidler srovnal na svém profilu na síti X ekonomická data za čtyři roky a toto srovnání není pro ČR vůbec lichotivé.

Jak moc průměrný Čech zchudnul? Oproti roku 2020 platí občané za všechno o 35,8 % více. Z toho o 27,5 % víc za potraviny, 34,3 % za služby a celých 80,9 % za elektřinu. Přitom v průměru EU zdražila „jen“ o 44 %. Ve zdražování jsme tak v EU čtvrtí.

Naši občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze zemí OECD, máme nejvyšší energetickou inflaci v EU, jsme v recesi, padá průmysl a vládě skoro nikdo nevěří. Nekompetentní fiskální a hospodářská politika této vlády pětikoalice vede pouze k úpadku české ekonomiky a ke ztrátě důvěry občanů v budoucnost. Fialova vládní pětikoalice, která toto zavinila, musí skončit!

Od roku 2020 elektřina dle dat zdražila o 80,9 %. Jediná země, která je na tom v tomto srovnání hůř, je Estonsko, kde zdražení atakuje 300 %, tedy ceny vyletěly skoro čtyřnásobně. Jak Seidler podotýká, zdražení je dvojnásobné oproti průměru EU, který je 44 %.

Je to o nás všech! Proto volte SPD a Trikoloru v letošních volbách. Váš hlas nepropadne a jedině tak něco změníme.

ČESKÁ REPUBLIKA VŽDY NA 1. MÍSTĚ!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama