Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2012 18:22:00

Kubice splnil úkol a odstranil Lessyho. Nyní je řada na něm

Kubice splnil úkol a odstranil Lessyho. Nyní je řada na něm

Vyjádření k odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho.

Je poněkud paradoxní, když autor jedné z nejostudnějších a zpolitizovaných pomlouvačných zpráv novodobé historie české policie, dnešní ministr vnitra Jan Kubice, zbavuje funkce policejního prezidenta Petra Lessyho kvůli podezření z pomluvy a zneužití pravomoci. Ačkoliv výběr Petra Lessyho do této pozice, který byl do značné míry v režii jednoho supergurua české politiky, postupně překryly jiné kauzy a pseudokauzy, obavy z účelového zneužití policie k politickému boji jsou zde právě díky Janu Kubicemu dodnes.

Jan Kubice by proto udělal nejlépe, kdyby po splnění svého hlavního úkolu, tedy zbavení se Petra Lessyho, dosavadního policejního prezidenta následoval a zcela se stáhnul z veřejného života. To by asi byla první dobrá věc, která by se mu kdy podařila.

Připomínám, že Kubiceho před jeho kariérním koncem u policie ochránil až někdejší ministr vnitra Ivan Langer, jemuž Kubiceho zpráva, stejně jako celé ODS, pomohla dostat se v roce 2006 k moci. Účelová a lživá skandalizace mé osoby, jako premiéra země (!), pouze několik dní před volbami nakonec vyšuměla do prázdna. A to i přesto, že policisté Inspekce ministerstva vnitra již v říjnu 2006 navrhli státnímu zástupci zahájení trestního stíhání Jana Kubiceho, Hynka Vlase a Jaroslava Hrušky pro podezření ze spáchání trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele, neoprávněné nakládání s osobními údaji a pomluvy.

Do dnešního dne se jak dosavadní policejní prezident, tak ani ministr vnitra Kubice nepostavili k ostudným a v rámci demokratického státu těžko akceptovatelným únikům ze spisu k případu zadržovaného poslance Davida Ratha. Copak oba pánové, dnes už tedy zejména ministr Kubice, pokládají za normální a zcela zákonné, aby z policie unikaly důvěrné informace z policejního spisu, který dosud nemá k dispozici ani obhajoba Davida Ratha?

Pro českou policii by bylo přínosem, kdyby skončili oba výše jmenovaní pánové, Kubice i Lessy, naráz.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama