Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2024 18:37:00

Policisté cizinci. Rakušan pracuje na dalším šíleném nápadu

Policisté cizinci. Rakušan pracuje na dalším šíleném nápadu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náboru cizinců do řad policejních sborů.

 A dost! Ministr Rakušan pracuje na dalším šíleném nápadu, který ohrozí bezpečnost naší země. Teď chce, aby policisty a příslušníky bezpečnostních sborů mohli být i cizinci.

S tím za hnutí Přísaha kategoricky nesouhlasím. Já osobně jsem měl v útvaru samozřejmě různé národnosti, například Vietnamce, kteří přinášeli neocenitelný vhled do dění v jejich komunitě. Ale vždy museli mít české občanství. Není to jen formální věc. Občan státu pracuje v zájmu země. A proto by policisté měli být občany České republiky. Tečka.

Ne, bohužel ten návrh není vtip. Cituji: „Příslušníky bezpečnostních sborů se budou moci stát i občané dalších zemí Evropské unie a Dohody o Evropském hospodářském prostoru, pokud alespoň tři roky žijí v České republice a hovoří českým jazykem.“ U příslušníků tajných služeb podmínka občanství zrušena nebude. Zatím.

Pokud něco takového projde a vejde v platnost, po příštích volbách to okamžitě zrušíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama