JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2024 23:15:00

Hodnotová politika končí tam, kde začínají finanční zájmy ODS

Hodnotová politika končí tam, kde začínají finanční zájmy ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kampeličce točící se kolem Petra Fialy.

 Stejně jako mezi nejhlasitějšími bojovníky proti korupci nezřídka najdeme největší korupčníky, mezi kazateli morálky a ctnosti chlípníky, musíme se připravit na to, že si Petr Fiala dost možná nechal zaplatit kampaň Restart Česka z peněz vypraných v kampeličce, neřkuli z peněz určených na zbraně pro ukrajinskou armádu.

Petr Fiala mohl všechna znepokojivá podezření vyvrátit jednoduchým pokynem směrem ke svému institutu, aby odkryl svá plnění vůči New Direction, kam peníze z kampeličky mířily a odkud pak putovaly do Institutu Petra Fialy. Vyzýváme ho k tomu již déle než měsíc.

Aktuální kroky České národní banky proti Fialově kampeličce nemohou být překvapení pro nikoho, kdo před veřejnými informacemi o dění v klubové kampeličce pražské galerky záměrně neodvracel oči.

A premiér se nemůže tvářit, že byl anonymním podílníkem ve velké finanční instituci. Kampelička, jejímž byl spolumajitelem, měla zhruba tolik členů, jako je sousedů v jednom vchodě panelového domu, nebo jako je spolužáků ve třech třídách na gymnáziu. Znali se. A znali se dobře.

Fialovo mlčení ukazuje, že jeho hodnotová politika končí tam, kde začínají finanční zájmy ODS - Občanská demokratická strana. Navzdory dosavadnímu nezájmu hlavního mediálního proudu o tuto složitou kauzu mohu premiéra ujistit, že ho finančními toky mezi kampeličkou a jeho zájmovými entitami promlčet v žádném případě nenecháme.

Využijeme k tomu samozřejmě hned úterní schůzi Poslanecké sněmovny k bezpečnostním hrozbám a zároveň navrhnu klubu hnutí ANO neodkladné svolání mimořádné schůze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama