Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2024 11:10:00

Ruská hybridní válka nahlodává veřejné mínění na Západě

Ruská hybridní válka nahlodává veřejné mínění na Západě

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.

 Nenechte se uchlácholit. Situace na Ukrajině není dobrá a ta země potřebuje naši pomoc. Za každou dodávku s pomocí jsou tam rádi, každý dron nebo obvazy, které se tam dostanou, jsou vítané a důležité – ale nestačí.

Během pár dní na Ukrajině jsem měl možnost setkat se s celou řadou lidí. Třeba s takovým místostarostou Chmelnického Mykolou Vavryščukem jsme se mimo jiné bavili o tom, jaká to je depka chodit každý den kondolovat novým vdovám a sirotkům po padlých vojácích. Zkuste si představit, jaké to musí být.

Se zástupci vojenské rozvědky jsme probírali jejich obavy z toho, jak ruská hybridní válka nahlodává veřejné mínění na Západě. Na ministerstvu pro obnovu Ukrajiny jsem si vyslechl, jaké konkrétní projekty jsou teď nejpotřebnější a s kolegy politiky jsme řešili, co je nejvíc pálí na tom našem „politickém pískovišti“.

Na Ukrajinu jsem řídil auto, které nám zprostředkoval @Michal Sláma z Pardubic. Člověk, který od začátku války vypravil na Ukrajinu už desítky dodávek naládovaných pomocí, spolu s dalšími lidmi se tomu věnují nad rámec své „běžné“ práce. A poznal jsem díky němu @Kuba König, kluka, který od února 2022 pravidelně na Ukrajinu vyráží jako dobrovolník a pomáhá, co mu síly stačí. I když by nemusel. Takových lidí si opravdu upřímně vážím.

Vidět na jedné straně takové úsilí, které vynakládají jednotlivci a na druhé sledovat přešlapování politiků, mi, přiznám se, pije krev. Tvrzení, že kdo nepodporuje Ukrajinu, rozhoduje zároveň o naší porážce, je – bohužel – velmi trefné.

Ale ať tenhle příspěvek končím pozitivně. Sbírek, do kterých se můžete zapojit, a i pár korunami pomoci bránící se Ukrajině, je hodně. Prosím, alespoň zvažte, že se do některé z nich zapojíte. Díky!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama