ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2024 4:31:00

Podle Fialy je Pětidemolice nevolitelná

Podle Fialy je Pětidemolice nevolitelná

Uroboros je had/drak, požírající svůj vlastní ocas. Proto Petr Fiala vyzval voliče, aby nevolili populisty. Jeho vláda je totiž vesměs vládou populistů.

 Chléb a hry bylo heslo populistických římských panovníků, kteří za balík mouky a lístky do cirkusu získávali přízeň voličů, aby ji pak zneužili ke svým cílům. Dnes je populismus definován ve třech liniích jako:
  • kulturní populismus, líčící minority jako nebezpečí pro život průměrného voliče; 
  • socioekonomický populismus, líčící jako nebezpečí vlastníky kapitálu; 
  • populismus proti anti-establishmentu, líčící jako nebezpečí pro voliče mediána členy establishmentu, tedy členy vrstvy politicky, hospodářsky a společensky vlivných osob.

Podle pětidemoliční vlády je sice skoro každý vlastník kapitálu, kromě Babiše nebo Jandejska, více než přítelem vládní politiky, nicméně minority jsou líčeny jako nebezpečí. Podle Víta Rakušana pohodu v ČR ohrožují RT, ruská stanice vysílající v angličtině, jejíž znalost je v ČR stále nevalná, a několik webů, které bylo třeba vypnout, ačkoliv je jejich sledovanost výrazně nižší než sledovanost ČT a ještě nižší než sledovanost stanice Barrandov TV a o hodně nižší, než oblíbenost populistické pětidemoliční vlády a jejích ministrů.

Tato vláda je vládou kulturních populistů. Vždyť podle TOP 09 je sociální demokrat Lubomír Zaorálek k*rva a č*rák, a kdo nejde jako k*rva s pětidemoliční vládou, je údajně proti nim jako proruská síla. Společensky vlivní lidé, jako profesor Drulák a Klaus, nebo ekonomicky vlivní lidé, jako Babiš, jsou označování jako nebezpečí pro český styl demokracie, blížící se pomalu té ruské, a který lze shrnout pod názvy korupčních kauz jako PROMOPRO, DOZIMETR, STOKA a PANDUR.

Ale je to přece Fialova vláda, která chtěla zasedat s izraelskými populisty, kteří lidi jiné národnosti než Izraelské označují jako lidská zvířata, a zasedat s Ficem ODS nedělalo problém, a to už v době, kdy Robert Fico byl považován za kulturního populistu. Být člověkem roku je pro Petra Fialu velká pocta, protože před ním stejné ocenění získali anti-establishmentní populista Wałęsa a kulturní populisté Kaczynski, Orbán, Jansa a Fico.

Petře Fialo, dost jsme si užili drahého chleba a kašpárkování s Nutellou. A dost bylo zpravodajských her. Děkuji Vám ale, že jste konečně veřejně přiznal, že Vaše vláda je vládou populistů a slušní lidé, jak své voliče nazýváte, ji nemají volit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama