Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2024 7:17:00

Brusel si bolševicky myslí, že poručí větru dešti

Brusel si bolševicky myslí, že poručí větru dešti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám a nevýhodám elektromobilů

 Šedesát procent občanů EU považuje spalovací motory za nejudržitelnější typ pohonu. Podle celoevropského průzkumu považuje elektromobily za ekologičtější variantu aut pouze každý pátý člověk. Zároveň však platí, že ti, kteří již elektromobil vlastní, se své volby drží. Podpora spalovacích motorů tak zůstává silná, informuje server Der Standard.

Šedesát procent občanů EU považuje spalovací motory za nejudržitelnější typ pohonu. Hnutí SPD jasně odmítá zákaz Evropské unie na spalovací motory od roku 2035 i Green Deal EU, který likviduje náš průmysl, naše zemědělství a ekonomiku obecně.

Pařížská společnost Potloc, která se zabývá průzkumem trhu, se v online průzkumu zeptala 2003 potenciálních kupujících z dvanácti evropských zemí na jejich nákupní záměry. Ukázalo se, že nákupní tendence směrem k elektromobilům výrazně souvisí s daňovými úlevami. Pokud nejsou elektromobily daňově zvýhodněné, zájem o ně klesá. U nás o věci informoval sever MotorGuru.

Nemáme nic proti elektromobilitě, pokud se vyplatí. Ale nařizovat něco bolševicky shora je nesmysl. Problémem elektroaut je především krátký dojezd, dlouhá doba nabíjení, nedostatek nabíjecích míst, nedostatek kapacit přenosové soustavy, nedostatek kapacit výroby elektřiny při přechodu na elektroauta v neposlední řadě obrovský problém při hašení baterií elektroaut.

Holt Brusel si bolševicky myslí, že poručí větru dešti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama