MUDr. Marek Zeman, MBA

  • PRO 2022
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2024 10:16:00

Další zpráva od ministra zdravotnictví do pranice

Další zpráva od ministra zdravotnictví do pranice

Pan ministr zdravotnictví nás dovede stále ještě překvapit. Další zajímavou zprávou je, že Ukrajinci nemohou za nárůst onemocnění jako černý kašel, záškrt nebo tuberkulóza.

 Prý je to blbost a můžeme si za to sami tím, že nejsme dostatečně proočkováni. To jsou slova pana ministra zdravotnictví. Přitom proočkovanost proti černému kašli je u nás stále velmi vysoká – značně přes 90 procent.

Je to dáno povinným očkování v dětství, kdy hned záhy je novorozenec očkován hexavaxinou (záškrt, černý kašel, dětská obrna, tetanus, hepatitida B a infekce hemofilem), posléze ještě v dětském věku probíhá přeočkování.

Je pravdou, že nevzniká vždy imunizace do konce života, ale je zřejmé, že migrace se zemí, kde proočkovanost je menší (tedy i na Ukrajině), tyto choroby přináší ve větší míře, než původně je v zemi, do které se migrace šíří.

Některé země mají uprchlíky z Afriky, my zase především z Ukrajiny. To nemá nic společného s faktem, někteří z nich naši pomoc potřebují. Jiní nikoliv.

Marek Zeman, MBA
místopředseda strany PRO a odborný garant pro zdravotnictví

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama