ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2024 23:08:00

Zachovejme svobodu pohybu v lesích

Zachovejme svobodu pohybu v lesích

Informace na veřejném facebookovém profilu strany k plánovanému omezení vstupu do některých lesů

 Chystá se zákon, který výrazně omezí vstup do některých lesů. Výlet do přírody tak už nemusí být takovou samozřejmostí, jak jsme byli zvyklí. Postavme se proti omezení svobody pohybu v naší přírodě!

Ministerstvo zemědělství připravilo návrh zákona, který umožní vlastníkům obor rozhodovat o vstupu veřejnosti do těchto prostor. V mnoha případech to povede k jejich úplnému uzavření veřejnosti.

Tento návrh představuje zásadní změnu oproti současnému stavu, kdy o omezení vstupu do obor rozhoduje státní správa. Návrh zákona je v rozporu s ústavně zaručenou svobodou pohybu, dává majitelům obor nepřiměřené pravomoci a může mít i další negativní vlivy na přírodu.

Zkušenosti s vlastníky obor jsou v Česku často špatné, a pokud vláda tímto návrhem jejich lobby ustoupí, bude to nejhorší omezení svobody pohybu od roku 1989.

Podepište, prosím, petici proti tomuto návrhu! Najdete ji ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama