ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2012 17:20:49

Klasnová ke Státní opeře: Ekonomický zázrak exministra Bessera se nekoná

Klasnová ke Státní opeře: Ekonomický zázrak exministra Bessera se nekoná

Na dlouhodobě plánovaném setkání s ministryní kultury Alenou Hanákovou chtěla tento týden předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová řešit situaci sloučené Státní opery a Národního divadla.

 Na dlouhodobě plánovaném setkání s ministryní kultury Alenou Hanákovou chtěla tento týden předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová řešit situaci sloučené Státní opery a Národního divadla, přípravu koncepce památkové péče či záchranu lázní Kyselka. Proto s sebou na ministerstvo přizvala i představitele ASORKDu. K setkání však nakonec vůbec nedošlo. “Se zástupci paní ministryně jsme se ale shodli například na tom, že sloučení Státní opery a Národního divadla bylo naprosto špatným krokem,” řekla Klasnová.   Tento týden se měla konat schůzka Kateřiny Klasnové a šéfky resortu kultury Aleny Hanákové. Ministryně však náhle onemocněla virózou, a proto nakonec Klasnová jednala pouze s náměstky Annou Matouškovou a Martinem Sankotem. Se Sankotem řešila Klasnová zejména situaci Státní opery a Národního divadla po sloučení obou scén. “Pan náměstek víceméně potvrdil, co odpůrci slučování věděli už minulý rok – totiž že sloučení scén není žádnou transformací, ale do této chvíle pouhým mechanickým spojením dvou scén, které dosud nepřineslo nic dobrého. Ekonomický zázrak exministra Bessera se rozhodně nekoná a konat nikdy nebude. A je jen otázkou, do jaké míry bude sloučení i kulturně-dramaturgickým debaklem,” řekla Klasnová. Neuvážený krok exministra Jiřího Bessera a jeho tehdejšího náměstka Radka Zdráhala jen zbytečně ohrozil renomé pražské Státní opery. “Hodlám proto poprosit kolegyni Filipi, aby svolala jednání sněmovního Podvýboru pro kulturu, kde bychom se pokusili v součinnosti s ministerstvem kultury situaci okolo spojení obou scén řešit, pokud bude paní ministryně mít i politickou vůli věci změnit,” dodala místopředsedkyně VV. V případě potřeby bude Klasnová ministryni Hanákovou v souvislosti Se Státní operou interpelovat, tak, jako to učinila již ohledně lázní Kyselka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama