Ing. Lukáš Wagenknecht

  • BPP
  • Praha 8
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2024 6:09:00

Školní spádová turistika. Trvalý pobyt dítěte a rodičů prověřovat

Školní spádová turistika. Trvalý pobyt dítěte a rodičů prověřovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke spádové turistice u základních škol.

 Zápisy prvňáčků do základních škol jsou za rohem. Bohužel pro řadu škol a ředitelů s tím přichází i problém tzv. spádové turistiky, kdy někteří rodiče účelově mění bydliště dětí kvůli spádovosti, aby se dostali na jimi preferovanou školu. Jednou z takových škol je i Smysluplná škola v Karlíně, kde se situace v loňském roce vyhrotila natolik, že hrozilo losování žáků, kteří budou na školu zapsání. To staví do velice nepřijemné a nespravedlivé pozice ty, kteří v dané lokalitě opravdu žijí. Tehdy mě oslovilo i několik rodičů, abych pomohl situaci řešit i na legislativní úrovni. V letošním roce se ZŠ Lyčkovo náměstí bude spádové turistice bránit a trvalý pobyt dítěte a rodičů prověřovat.

Od loňského zápisu jsem s panem Janem Kordou, ředitelem ZŠ Lyčkovo náměstí v kontaktu a bavíme se o možných řešeních. Dnes jsme se s panem ředitelem a také s pirátským zástupcem na MŠMT Martin Úlovec na společné schůzce bavili o možných variantách legislativní úpravy, která by problém spádových turistů konečně vyřešila. Možností je několik a nyní budeme iniciovat posun této problematiky v rámci legislativního procesu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama