Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2024 8:45:46

Rada kraje tancuje u planoucího ohně Sberbank

Rada kraje tancuje u planoucího ohně Sberbank

Tanec u ohně a velká radost. Ano, Kraj Vysočina má zpět na svých účtech 95 % zadržovaných finančních prostředk ů ze Sberbank, přesně 2,396 mld. Kč.

Tanec u ohně a velká radost. Ano, Kraj Vysočina má zpět na svých účtech 95 % zadržovaných finančních prostředk ů ze Sberbank, přesně 2,396 mld. Kč. Tato částka zůstala před dvěma lety po pádu Sberbank kraji nepřístupná. Je pravdou, že kraj zpět aktuálně dostal o 27 mil. Kč víc, což je dáno tím, že do doby vyhlášení insolvence byly peníze úročeny sankčním úrokem. Jde ale jen o takový malý bonus. Za dva roky totiž kraj přišel o mnohem víc peněz. V roce 2022 byla dle Českého statistického úřadu inflace 15,1 %, v roce 2023 10,7 %. Když si to přepočteme na reálné peníze, dojdeme k tomu, že kraj na inflaci tratil zhruba 610 mil. Kč. Peníze, které se měly proinvestovat a už dva roky měly pomáhat a usnadňovat lidem na Vysočině život, jsou nenávratně pryč. Krajská rada vyplacení peněz prezentuje jako úspěch. Ale co druhá strana mince? Fakt, že krajské peníze v této bance před vypuknutím války ležely a že současné vedení kraje přišlo na inflaci o více než 600 mil. Kč? Udělejte si názor sami a nechápejte mě špatně. Jsem velmi rád, že peníze jsou zpět, ale nevidím žádnou politickou odpovědnost. Naopak se na světlo dere smutný příběh o současné (nejen krajské) pětikoalici, o obrovské touze vládnout, avšak nulové politické odpovědnosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama