Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2024 8:05:00

Největší stranická událost odstartuje cestu za vítězstvím

Největší stranická událost odstartuje cestu za vítězstvím

Občanské demokraty čeká během víkendu dvoudenní volební kongres. Do ostravského Clarionu se chystá na 539 delegátů z celé České republiky.

 V sobotu po zdravicích hostů zvolí delegáti předsedu ODS a předsednictvo strany, pozdní odpoledne je vyhrazeno politické diskusi. Během nedělního dopoledne pak mladí občanští demokraté představí nové ambiciózní výzvy mládežnické organizace. 31. kongres v Ostravě by měl podle očekávání přinést nejenom bilancování vládního poločasu, ale i důležitou diskusi nad dalším směřováním sebevědomé ODS. Důležitou součástí je i agenda eurovoleb, kde má koalice SPOLU ambici zvítězit.

„Kongres připravujeme v době, kdy má vláda pod vedením ODS za sebou první poločas. Prosazujeme svoje tradiční priority, ať už jde o zdravé veřejné finance, efektivní stát nebo o sebevědomé jednání v Evropě. Poradili jsme si s řadou krizí, od drahých a nedostupných energií přes rekordní inflaci až po bezprecedentní uprchlickou vlnu. Konečně jsme spustili dopravní stavby, investujeme do strategických odvětví, aktivně se staráme o naši bezpečnost. Daří se nám plnit naše sliby, i když v Poslanecké sněmovně čelíme nezodpovědné opozici, která se snaží využít každé příležitosti k tomu, aby nás zdržela a blokovala,“ řekl předseda ODS a premiér České republiky Petr Fiala.

„V době permanentních kampaní, osobních útoků, využívání lží a šíření obav je nezbytné, abychom si nadále udrželi jasnou vizi a zůstali srozumitelní. Dobře si ale uvědomujeme, že pokud to tak má fungovat, musíme spolu otevřeně diskutovat a bavit se o všem, co by nás v naší odpovědné roli mohlo ohrozit. Nejlepší příležitostí k takové debatě je právě náš kongres,“ navázal Fiala.

Nominace do vedení

ODS Kongres se do Ostravy vrací po šesti letech, a je znovu dvoudenní a volební. Delegáti započnou volby vedení Občanské demokratické strany v sobotu dopoledne volbou předsedy, 1. místopředsedy a odpoledne do kompletního vedení ještě volbou dalších čtyř místopředsedů strany.

„Nominaci na předsedu ODS ve všech krajích získal Petr Fiala, na 1. místopředsedu v drtivé většině krajů Zbyněk Stanjura,“ upřesnil mluvčí občanských demokratů Jakub Skyva a navázal: „Nominace na místopředsedy získali v krajích: Martin Kupka, Alexandr Vondra, Martin Baxa a Eva Decroix.“

Kongres můžete po celou dobu konání sledovat prostřednictvím živého vysílání na následujících odkazech:
1. den jednání, sobota ZDE
2. den jednání, neděle ZDE

Sledujte živá vysílání, aktuality, výsledky hlasování, projevy i všechna další vystoupení ZDE.

ods

ods

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama