Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2024 20:03:00

Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové

 Jestli příběh konce ministryně Heleny Langšádlové přinese TOP 09 tolik potřebné body, tak já začnu věřit, že poslanec Juchelka je štíhlý mladý elegán, překypující geniálními nápady. Politika dnes není o výkonu (k naší velké škodě), ale o šaškování v médiích.

Věda a výzkum není v českém prostředí jednoduché téma. Mezi lidem vládne taková vzdělanost, že i Koperník se musí otáčet v hrobě. Placatá Země je jen střípkem doplněným o názor, že Slunce je planetou.

Navíc post ministra pro vědu a výzkum má z minulosti stigma trafiky pro stranické funkcionáře. Jistě vzpomínáte na lidoveckého předsedu Bělobrádka. O vědě a výzkumu nevěděl zhola nic, což vyfutrovával agresivitou a urážkami, když si někdo něco dovolil připomenout k věci. To Helena Langšádlová nedělala. Naopak byla asi první, která lidem z akademické a technologické obce naslouchala a snažila se pomoci.

Nic dobrého pro českou budoucnost nevěští v souvislosti s vynuceným koncem ministryně vyjádření dvou parlamentních opozičních stran. SPD by rovnou ministerský post pro vědu zrušila a Havlíček z ANO povyprávěl, jak bravurně zvládl ministerstvo průmyslu a obchodu, ministerstvo dopravy a problematiku vědy a výzkumu.

Nevím, kdo si vzpomíná, že doprava stavěla pár centimetrů dálnic denně, že na průmyslu a obchodu nám ministr doporučoval spolupracovat v jaderné energetice s Ruskem, že nás dozavlekl do energetické závislosti na Rusku, což po únoru 2022 moc bolelo nejen naši bezpečnost, ale i peněženky všech občanů. Mým problémem je, že u vědy a výzkumu jsem dosud netušil, že ho Havlíček řídil. A to se o politiku dost zajímám. Takže ne dvojmocný, ale trojmocný ministr.

Je mně vyčítáno, že píšu dlouhé statusy. O tom, jak bych předestřel současný stav vědy, vzdělanosti a perspektivy našich nástupců tedy jindy. A věřte, že to nic růžového nebude.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama