JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2024 12:12:00

Stíhačka F-35 je fakticky nebojeschopný šrot

Stíhačka F-35 je fakticky nebojeschopný šrot

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k debatě v americkém Kongresu o nespolehlivosti stíhaček F-35

 ZDE naleznete debatu v americkém Kongresu, kde zastupitel za stát Florida Matt Gaetz totálně umlátil argumenty amerického ministra obrany Lloyda Austina ohledně nespolehlivosti F-35. Z celé americké flotily jich je bojeschopných pouze 29 procent! Nadto se snižuje jejich spolehlivost, a tudíž se plánuje zkrácení jejich životnosti.
  1. Kongresman Gaetz nazval letoun F-35 dokonce slovem "100 million dollars paperweight", tedy "těžítko za 100 milionů dolarů". Což má pro nás hned dvě zásadní konotace:
  2. F-35 je fakticky nebojeschopný šrot

Pokud dle amerického ministra obrany stojí jedna F-35 zhruba sto milionů dolarů, což je při aktuálním kurzu asi 2,3 miliardy korun, jak je možné, že my kupujeme jeden kus za 6,25 miliardy korun? Koukám, že F-35 je nejoblíbenější holkou v alianci zejména pro lobbisty, kteří si na tomhle šíleném obchodu museli neskutečně namastit kapsu.

Jana Černochová reálně vyhodila vašich 150 miliard korun z okna. Tudíž si dovoluji zformulovat dvě výzvy:

  1. Vyzývám kteroukoliv z našich televizí či internetových portálů, aby mi umožnila duel s Janou Černochovou. Dejte lidem šanci si poslechnout naši přímou konfrontaci!
  2. Vyzývám Janu Černochovou k podání demise. Tenhle její skandál nemá jiné akceptovatelné východisko.

Strana PRO se samozřejmě konstantně vyslovuje proti tomuto obchodu a je připravena jej v případě převzetí vládní odpovědnosti okamžitě zrušit. Pro vaši představu, za tuto částku, za níž dostaneme 24 stíhaček, z nichž bude funkčních odhadem osm, bychom měli plně vybavenou fakultní nemocnici ve všech čtrnácti našich krajích!

Nepřipustíme další plundrování naší země. Jste PRO?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama