Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2024 16:02:00

Kontaktní tour europoslanců dorazila na Vysočinu

Kontaktní tour europoslanců dorazila na Vysočinu

Alexandr Vondra, Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek pokračují v kontaktní tour napříč Českem. Ve středu navštívili Vysočinu.

 Vysočina je dnes krajem s významným rozvojem. Součástí návštěvy byla i prohlídka rodinné firmy Spider, specializující se na výrobu unikátních svahových sekaček s významným exportem do zahraničí.

„V rámci cesty po Vysočině jsme se zastavili v Humpolci, mece české poezie. Samozřejmě rodišti největšího moderního českého básníka Ivana Martina Jirouse. Kdysi tu sedm let žil další velikán Jan Zábrana. Letos uplyne 40 let od jeho úmrtí. Následovala proto zastávka v místním Knihkupectví Jana Zábrany. Šéfuje mu Karel Kratochvíl se svou ženou. Šéfuje také místní ODS. Jsme přece strana vzdělanců. Knihkupectví je úžasně zásobené a přestože teď v kampani nemám čas na knihy, tady jsem neodolal. Skvělá návštěva města literatury,“ uvedl Alexandr Vondra.

„Na Vysočině jsme navštívili zámek Kvasetice a firmu Spider. Obojí drží pevně v rukou pan Dvořák. Jeho firma, která má na svahové sekačky mnoho patentů, vyrábí inovativní stroje s jedinečným pohybem kol pro údržbu obtížného terénu. Je zajímavé, že většina produkce jde na export, hlavně do Japonska, Velké Británie, Německa, USA a Brazílie. Tyto sekačky využívá i armáda – například při údržbě střelnic, a to i na Ukrajině. Setkání s panem Dvořákem bylo inspirativní a opravdu oceňuji pracovité lidi, kteří se s nadšením věnují různým projektům a posouvají hranice českého průmyslu,“ uvedla Veronika Vrecionová.

„Ze včerejška mám dva překvapivé dojmy. Velké množství lidí je nám překvapivě nakloněno. A také firma MANN+HUMMEL, která dělá pro automobilový průmysl, se velice zajímá o vodík jako palivo, což jsem nečekal. Rádi by do něj investovali,“ uzavřel Ondřej Krutílek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama