Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2012 7:14:52

Politici občanům lžou a média je ještě podporují ....

 Politici občanům lžou a média je ještě podporují ....

Ústavní soud se již dvakrát vyjádřil k problematice vyrovnání s církvemi , a obě dvě vyjádření byla okamžitě vládními politiky a příznivci připravovaného megatunelu sprostě překroucena a zcela chybně interpretována.

 

Ohledně prvního vyjádření byla věřejnost politiky i médii přesvědčována, že Ústavní soud údajně nařídil, že navrhovaný zákon musí být schválen a majetek církvím vydán. Druhé vyjádření soudu prý umožňuje, aby se církve obracely na soudy a pokoušely se majetek získat tímto způsobem. Podle poslance Bendy prý to bude pro stát mnohem dražší než kdyby byl schválen navrhovaný zlodějský zákon. Opět nám poslanec Benda lže!

Co vlastně bylo skutečným obsahem vyjádení Ústavního soudu .......

V prvním případě bylo již několikrát veřejně prezentováno a to dokonce i bývalou soudkyní ÚS vysvětlováno, že vyjádření koaličních politiků i zástupců církví jsou lživá .... viz : http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/My-nic-to-Ustavni-soud-naridil-restituce-Vzkaz-exsoudkyne-politikum-242803

Přesto je veřejnost nadále masírována, že Ústavní soud prý rozhodl, že majetek se musí vydat. Není to pravda.

Ohledně druhého vyjádření Ústavního soudu je opět prezentováno, že podle ÚS mají církve žádat majetek pře soudy ...... říkám ... klidně ... už to mohly dělat dávno stejně jako se pokoušela ŘK církev získat katedrálu sv.Víta a nakonec neuspěla.

Ono to totiž vůbec není tak, jak se nám vládní koalice a představitelé církví snaží namluvit. Už jen to, jakou úplatkářskou aférou se stalo rozdělení majetku a miliard i mezi církve, které v roc1948 ani neexistovaly... a jak si Duka koupil jejich podporu tím, že jim přislíbil pár drobtů .... to by mělo v hlavách všech rozumných a odpovědných lidí rozsvítit varovný maják, že se chysá ale pořádná "levárna" .

Když půjdeme do důsledků, tak syrově řečeno lze konstatovat následující :

1) Ústavní soud žádá pouze to, aby konečně byl přijat zákon, který vyrovnání s církvemi definitivně vyřeší.

2) Jedním z takových řešení může být ale klidně i to, že zákon řekne - konec blokování, nic nikomu vracet nebudeme, nic už napravovat nebudeme, proces je ukončen.

3) Veřejnosti je neustále sugerováno, že my nějaké restituce provést musíme. Ale to není pravda a nikdy nebyla.   Nelze napravovat neustále další a další a vzdálenější křivdy způsobené různými vládci a vládami na území ČR, ČSSR, Československa, Českého státu, Českého království atdatd .....  Stejně jako není dnesšní politická garnitura za nic co odhlasuje zodpovědna, tak i na bývalé vládce a vlády je nutno míti stejný metr . Politická rozhodnutí, mezi které patří i pozemkové reformy při kterých církve přišly o majetek, prostě nespadají do činů, za které by následující vlády měly nést zodpovědnost. Protože aplikací případné zodpovědnosti by nápravou ve prospěch církví došlo naprosto jasně ke spáchání křivd jiným ... v tomto případě České republice a jejím občanům- daňovým poplatníkům, kteří by museli vše zaplatit ze svých daní. Říkám zásadní NE ! Církve nemají žádné morální právo na vyplácení jakéhokoli odškodnění, které by mělo být hrazeno z peněz dnešních daňových poplatníků, z daní jejich dětí a vnuků po dobu 30 let!

Jsem ochoten ještě akceptovat vracení pozemků a nemovitostí, u kterých bude prokázáno, že ke dni 25.2 1948 skutečně a bez sebemenších pochybností církvím patřily a nevztahovaly se na ně žádné předchozí pozemkové reformy. Ale zásadně odmítám jakékoli finanční vyrovnání.
  Zároveň žádám, aby byl okamžitě zrušen paragraf zákona o podpoře nově příchozích církví po 10 letech od jejich registrace.  Takové církve nechť prokáží svou životaschopnost tím, že budou placeny pouze ze zdrojů jejich věřících a zdrojů, které si církve samy vytvoří bez pomoci státu.
  Musí být ale jednoznačně řečeno, že jakékoli vrácení či spíše darování majetku církvím, je pouze věcí vstřícnosti státu, který takto vyjadřuje dík za to dobré co církev v minulosti udělala ( ačkoli se podílela i na páchání zla ) .... a že je pouze na vstřícnosti státu - nikoli jeho povinností- jestli církvím nějaký majetek dá.
    originál článku jako vždy na webu zde : http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/politici-lzou-a-media-je-jeste-podporuji-/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama