ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2012 14:40:57

John: Preferujeme dlouhodobou stabilitu českého daňového systému

John: Preferujeme dlouhodobou stabilitu českého daňového systému

Pokud v lednu 2013 dojde k dalšímu skokovému zdražení a tím i opětovnému propadu tuzemské ekonomiky, začnou největší domácí zaměstnavatelé hromadně propouštět a omezovat své investice.

  Z pověstného Kalouskova „ostrůvku finanční stability“ se Česká republika spíše stává ekonomickou černou ovcí regionu.

Další ekonomická data jasně dokazují, že domácnosti utrácejí výrazně méně za potraviny, oblečení, vybavení domácností nebo služby. Nemluvě o tom, že u komodit, kde je to možné, přešli čeští spotřebitelé na levnější varianty zboží často z dovozu.

Nárůst spotřebitelských cen a životních nákladů domácností byl v letošním 1. čtvrtletí výrazně větší než před rokem. Nejcitelnější zvýšení snížené sazby DPH pocítili zákazníci u všech typů potravin, dále pak u osobní i hromadné dopravy.

Pokud v lednu 2013 dojde k dalšímu skokovému zdražení a tím i opětovnému propadu tuzemské ekonomiky, začnou největší domácí zaměstnavatelé hromadně propouštět a omezovat své investice. Což v důsledku povede k dalšímu nárůstu nezaměstnanosti zvláště v nejvíce postižených regionech, jakými jsou Ústecký, Karlovarský, Jihomoravský nebo Moravskoslezský kraj. Tedy v oblastech zatížených dlouhodobou nezaměstnaností v kombinaci se sociálními a bezpečnostními problémy.

Nemluvě o tom, že dochází k významnému nárůstu přesunů sídel, kapitálu a účetnictví tuzemských firem do daňových rájů a to dokonce i v případech středně velkých podniků.

Vláda místo opatření vedoucích ke stabilitě a předvídatelnosti ekonomiky, volí cestu pokusů a ekonomických omylů, experimentuje a ekonomicky zatěžuje ty, kteří nemohou odejít  - tedy malé firmy, živnostníky a domácnosti.

Preferujeme dlouhodobou stabilitu českého daňového systému, bez výrazných změn a neustálých turbulencí. Nemůžeme přece reagovat na každý malý výkyv ekonomiky rozsáhlým daňovým
balíkem. Nemluvě o tom, že jsme doposud nedokázali omezit šedou ekonomiku, hazard a daňový parazitismus. Místo toho Ministerstvo financí předvádí permanentní daňovou reformu v podobě třikrát provedené změny sazby DPH během pěti let!!!!

Ministerstvo financí by udělalo mnohem lépe, pokud by dopřálo daňovým poplatníkům 10 let klidu, stability bez výrazných změn. Svou energii a zájem konečně soustředilo na boj se šedou ekonomikou a ve svých rozhodnutích zohlednilo reálné potřeby občanů této země. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama