Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2012 10:38:16

Radnice uvolní 82 tisíc na „pastelkovné“ pro prvňáčky

Radnice uvolní 82 tisíc na „pastelkovné“ pro prvňáčky

Pastelky, barvy, voskovky, obaly na sešity a knížky, tužky, pravítka a další školní potřeby dostanou na stůl prvňáčci v pěti rožnovských základních školách zřizovaných městem. Radnice pro 164 „svých“ prvňáčků uvolnila 82 tisíc korun

 Radnice uvolní 82 tisíc na „pastelkovné“ pro prvňáčky

Pastelky, barvy, voskovky, obaly na sešity a knížky, tužky, pravítka a další školní potřeby dostanou na stůl prvňáčci v pěti rožnovských základních školách zřizovaných městem. Radnice pro 164 „svých“ prvňáčků uvolnila 82 tisíc korun.

Takzvané „pastelkovné“, kterým přispívala vláda prvňáčkům na pomůcky, bylo zrušeno v roce 2011. Vedení rožnovské radnice se rozhodlo pomoci rodinám malých žáků se startem do nového životního období – školní docházky. „Rozhodli jsme o uvolnění částky 500 korun na jednoho žáka na školní pomůcky. Vzhledem k tomu, že v námi zřizovaných školách příští týden zasedne 164 nových prvňáčků, jedná se celkem o částku 82 tisíc korun. Prostředky budou zaslány na účet jednotlivých škol, které samy rozhodnou o tom, jaké pomůcky žákům zakoupí,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková.

Zvuková verze

Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama