Ing. Alois Pavlíčko, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2012 9:54:36

Miloš Zeman: Let nad kůrovčím hnízdem

Miloš Zeman: Let nad kůrovčím hnízdem

Miloš Zeman, Šumava, národní park, předvolební kampaň, zaměstnanost, Nová Pec, kůrovec, tetřev, uzavření dřevoskladu

Miloš  Zeman a jeho předvolební rétorika ve vztahu k národnímu parku Šumava disponujícího minimem voličů graduje. Jak laciné je se trefovat do státních institucí spravujících přírodu během volebních kampaní, případně dávat hlučná trestní oznámení, nejlépe taková, co budou po čase zamítána, a výsledky těchto „akcí“ již ponecháváme v labyrintu zapomnění! Vždyť je opět na světě nová kampaň.

Taktiku vrtulníkových přepadů nahradil kandidát na prezidenta frontálním útokem skoro divizně tankových spanilých jízd do předhůří Šumavy (zajišťuje je i bývalý „proslulý listopadový“ velitel 1. tankové divize plk. Zdeněk Zbytek, současný místopředseda KV strany).

Miloš Zeman má jasno: panu Mánkovi a Stráskému se podařilo zastavit kůrovcovou kalamitu a národní park je plný Potěmkinových vesnic na entou. Zároveň na mítinku svorně lamentují a kritizují práci národního parku ve prospěch podpory turismu, např. stezku u pramene Vltavy, a vypouští spoustu dalších populistických tvrzení.

Škoda jen, že Miloš Zeman neřešil při setkání s ředitelem Správy  NP Šumava Jiřím Mánkem akutní lokální problém č.1 Nové Pece spočívající v navýšení nezaměstnaných uzavřením manipulačního dřevoskladu Správy k 1.9.2012. Nová Pec tak v uzavření provozu ztrácí přidanou hodnotu tohoto zařízení, které popravdě nebylo výnosným provozem již od roku 2006 a jeho rentabilita byla vždy na hraně, ale které hlavně zaměstnávalo napřímo 25 osob, dále poskytovalo surovinu pro 2 lokální pily, dřevní odpad sloužil k vytápění obce, palivové dřevo všem zde bydlícím… Socioekonomické vztahy v místě opět dostávají tvrdý direkt.

Ale řešit problémy konkrétních dvaceti lidí je nesrovnatelně těžší, než bojovat s kůrovcem, kterého na vlastní oči neviděl. Prudký let Miloše Zemana nad kůrovčím hnízdem má asi takový smysl, jako střílet z tanku na mouchy – nemá šanci se trefit, jen vyplýtvá náboje. A Zdeněk Zbytek a další jeho političtí vojáci jsou nejspíš příliš dlouho z armády, pokud se do takové akce pouští, protože každý správný vojak ví, že plýtvat náboji se nemá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama