ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2012 20:37:26

Středoškoláci poslali do hejtmanství hnutí podporované VV

Středoškoláci poslali do hejtmanství  hnutí podporované VV

V Ústeckém kraji získalo hnutí Nespokojení občané 6,7 % ve studentských volbách do krajských zastupitelstev. Hnutí podporují Věci veřejné a lídrem jeho kandidátky do podzimních voleb je místopředseda strany Tomáš Jarolím.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

V Ústeckém kraji získalo hnutí Nespokojení občané 6,7 % ve studentských volbách do krajských zastupitelstev. Hnutí podporují Věci veřejné a lídrem jeho kandidátky do podzimních voleb je místopředseda strany Tomáš Jarolím. Voleb nanečisto se zúčastnili studenti středních škol a odborných učilišť napříč republikou.

Podle Tomáše Jarolíma jsou mladí lidé detektorem toho, co se ve společnosti děje a kudy se bude ubírat  veřejné mínění. „To, že v Ústeckém kraji by díky studentům překročilo pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do krajského zastupitelstva i hnutí Nespokojení občané, je důkazem toho, že mladí už mají dost jalových slibů a prázdných politických proklamací. Jsem přesvědčený o tom, že je na tomto hnutí zaujala kontinuita práce a jasnost a srozumitelnost programu, který se zaměřuje prioritně na morálku a korupci. Nespokojení občané totiž dlouhodobě bojují proti vedení kraje a tunelování krajských rozpočtů a jsou známí i svým aktivním vystupováním proti praktikám chomutovské radnice. Za lidmi, kteří za toto hnutí kandidují, nejsou prázdná slova, ale konkrétní činy,“ uvádí Jarolím.

Hnutí Nespokojení občané na Ústecku prosazuje stop poplatkům ve zdravotnictví a privatizaci nemocnic, dále amnestii pro oznamovatele korupce a soudní poroty pro závažné případy a referenda k závažným otázkám. Usiluje také o přímou volbu starostů.

Voleb nanečisto pořádaných společnostní Člověk v tísni se zúčastnilo téměř 22.000 středoškoláků ze 170 škol. Celkem se zapojilo 77 gymnázií, 98 středních odborných škol a 18 učilišť. Volby byly pro školy i studenty dobrovolné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama