ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2012 22:31:52

Projekt Snížení imisní zátěže byl starostou Prahy 5 dočasně pozastaven a získá n

Projekt Snížení imisní zátěže byl starostou Prahy 5 dočasně pozastaven a získá n

Vedení Prahy 5 na úterním zasedání zastupitelstva představilo veřejnosti změny, které ovlivní budoucí podobu projektu na snížení imisí ozeleněním ulic. Starosta MUDr. Radek Klíma (TOP 09) oznámil přerušení instalací a umisťování květníků.

 „Již minulý týden jsem osobně zastavil veškeré práce související s problematickými květníky. Důvodem byla kritika dosavadního průběhu projektu, a to nejen ze strany občanů. Osobně současnou podobu považuji za nešťastnou. Od počátku pracujeme na změnách projektu. V nejbližších dnech radnice představí podobu spolupráce s občany na návrhu nového rozmístění zeleně,“ potvrdil starosta MUDr. Radek Klíma.

K hlavním změnám dle trojkoalice ve vedení Prahy 5 bude patřit nové rozmístění květníků na základě spolupráce s odborníky i občany, změna nátěru nádob, zkrácení doby odstranění zeleně v případě havárie sítí či zajištění pětileté ochranné lhůty, během které dodavatel nahradí případně uhynulé rostliny. Úpravy navíc nebudou zvyšovat náklady na projekt pro městskou část.

„Od umístění prvního květníku evidujeme všechny podněty občanů a snažíme se jim přizpůsobit. Důkazem jsou například dřívější přesuny květníků na Hořejším nábřeží. Zásadním změnám v projektu ale dosud bránily přesné požadavky uvedené v žádosti o dotaci na tento projekt, kterou vytvořilo včetně návrhu rozmístění minulé vedení radnice v roce 2010. Tato dotace pokrývá 90 % nákladů projektu a pokud bychom o ni přišli, znamenalo by to velký zásah rozpočtu městské části. To jsme nechtěli připustit a proto jsme vyjednali u poskytovatele dotace - Státního fondu životního prostředí – změnu. Rozhodnutí, že můžeme část květníků přesunout a projekt přizpůsobit požadavkům veřejnosti jsme oficiálně obdrželi až v pátek 7. září,“ doplnil radní Jaroslav Nedvěd, do jehož kompetencí projekt spadá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama