ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2012 20:09:24

Nezradil jsem voliče, vážím si jejich podpory

Nezradil jsem voliče, vážím si jejich podpory

Naším cílem při první volební kampani před dvěma lety bylo představit občanům tým velmi schopných lidí nezatížených historickými zkušenostmi z fungování v zastupitelstvu jako novou platformu pro řízení tohoto města.

Nezradil jsem voliče, vážím si jejich podpory

14.9.2012 15:04, autor: Tomáš Hradil Nezradil jsem voliče, vážím si jejich podpory

Naším cílem při první volební kampani před dvěma lety bylo představit občanům tým velmi schopných lidí nezatížených historickými zkušenostmi z fungování v zastupitelstvu jako novou platformu pro řízení tohoto města. Tento tým si dal do vínku, že město vyvede ze současné situace, tedy že se především zasadí o stabilizaci ekonomiky města, skoncuje s korupcí, neefektivním nakládáním s veřejným majetkem atd.

Ve volbách jsme skončili na pátém místě, které znamenalo zisk „pouze“ dvou křesel v zastupitelstvu. Vzhledem k naší kampani bylo dopředu jasné, jaký typ politiky chceme razit. Taky proto byla už před samotnými volbami definována dohoda mezi ODS, KDU-ČSL a ČSSD, že po volbách společně sestaví koalici, ať bude výsledek jakýkoli. Důvod byl zřejmý – nikdo neměl zájem na tom, aby se věci dělaly jinak.

Tomu už ostatně napovídala předvolební kampaň. Naši oponenti nás nesmyslně obviňovali z toho, že nám jde o osobní prospěch. My jsme po celou dobu vedli pozitivní kampaň, ve které jsme se zaměřovali na témata, která se pro občany ukazovala jako rozhodující. Témata vzešla z velkého průzkumu, který jsme před volbami realizovali.

Abychom v příštích volbách uspěli lépe, vyhodnotili jsme situaci tak, že je potřeba, aby se občané seznámili s dalšími členy našeho týmu. Chci na tomto místě zdůraznit, že neustále intenzivně pracujeme. Nestalo se tedy to, co předpokládali koaliční zastupitelé, že neúspěch u voleb bude znamenat konec programu. Naše úspěšnost je limitována tím, že jsme opoziční zastupitelé. Nicméně věřím, že občané chápou, jak moc složité je něco prosadit z této pozice.

Vraťme se ale k obměně našich zastupitelů, která v tomto týdnu proběhla. Volba padla na kolegy, kteří intenzivně pracují, ale veřejnost je nezná. Proto se postu zastupitele vzdal Miroslav Hrabal, kterého Rožnované znají jako organizátora Sněhového království na Pustevnách a dalších sochařských akcí. Stejně tak všichni znají Noriku Maléřovou, která se dlouho dobu angažuje v rámci sportovních a tanečních aktivit pro mládež. Petr Nekuža je zase dobře znám jako člen kapely Mňága a Žďorp. A takto bychom mohli pokračovat dále. Cílem kroku bylo, aby občané poznali tváře, chování a názory dalších členů týmu, kteří sice nejsou mediálně známí, ale kteří jsou pro budoucnost města připraveni pracovat. Jak jste zaznamenali, jde o Radima Janču a Drahomíru Koňaříkovou.

Nejsou to ekonomové jako já a Miroslav Malchar. Ačkoli ekonomika a finance jsou v momentální situaci pro město zřejmě prioritou, chceme dát jasný signál, že nejsme odborníky jen na správné ekonomické řízení města. Jsem přesvědčený o tom, že dva roky práce mě a kolegy Malchara ukázaly, že v oblasti ekonomiky a hospodaření města máme jasno. Pokud chceme po občanech, aby nám příště svěřili mandátů více, musíme je přesvědčit, že nejsme úzce vyprofilováni pouze na ekonomiku a finance, ale že jsou pro nás stejně důležité oblasti kultury, sportu, životního prostředí či sociálních služeb. Proto po nás nastupují do zastupitelstva lidé, kteří se v našem týmu zaměřují na tyto oblasti.

Poznámku starostky v tiskové zprávě města, že takový krok je k voličům nezodpovědný, nepovažuji za korektní. Naopak, považuji za zodpovědné představit voličům práci jiných lidí, aby se mohli při příštích volbách objektivně rozhodnout, komu dají svůj hlas.  

Občanům mohu slíbit, že pokud to bude jen trošku možné, na každé další zastupitelstvo se dostavím jako řadový občan. K ekonomickým otázkám, kterým, jak se domnívám, rozumím, budu i nadále připraven vystupovat stejně zodpovědně a důrazně jako v pozici zastupitele. Jsem přesvědčený, že to bude mít i velmi podobný efekt. Důvěry občanů, kteří mi dali svůj hlas, si moc vážím, zároveň si ale nemyslím, že bych tuto důvěru znehodnotil krokem, ke kterému jsme přistoupili.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama