ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2012 14:40:00

Jiný pohled na handicap v Evropském parlamentu

Jiný pohled na handicap v Evropském parlamentu

Letošní Paralympiáda měla své pokračování v Bruselu. Na půdě Evropského parlamentu se sešli europoslanci se špičkovými paralympioniky, mezi nimiž nechyběli například český plavec a cyklista Martin Kovář nebo legendární britský judista Simon Jackson.

Setkání, na kterém se podílela česká senátorka Daniela Filipiová, se zúčastnili také poslankyně Lenka Kohoutová, europoslanec Milan Cabrnoch, ředitel ČT 4 Jiří Ponikelský nebo britská konzervativní europoslankyně Marina Yannakoudakis.
"Lidé se zdravotním postižením se v povědomí širší veřejnosti spojují spíše s nejrůznějšími dotacemi a podporami, jako skupina, která něco požaduje," řekl Milan Cabrnoch. "My jsme ale chtěli po skončení letošní Paralympiády - za jejíž organizaci je nutné Londýnu jen pogratulovat - prezentovat zdravotně postižené jako lidi silné a úspěšné, kteří mohou být v mnohém příkladem pro ostatní."   Leitmotivem diskuse v Evropském parlamentu byl známý fakt, jak velkou roli v životě zdravotně postižených hraje právě sport. Podle Milana Cabrnocha je klíčové, aby k němu měli zajištěn přístup všichni, ne jen špičkoví sportovci. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama