Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2012 11:52:04

Perly paní kandidátky

Perly paní kandidátky

MF DNES přinesla rozhovor s kandidátkou za TOP 09 Karolou Haasovou a když jsem si ho přečetla, nevěřila jsme svým vlastním očím. V obvyklé sadě obecných a nic neříkajících proklamací jsem našla vyslovené perly, ke kterým se nemohu nevyjádřit.

 MF DNES přinesla rozhovor s kandidátkou za TOP 09  Karolou Haasovou a když jsem si ho přečetla, nevěřila jsme svým vlastním očím. V obvyklé sadě obecných a nic neříkajících proklamací jsem našla vyslovené perly, ke kterým se nemohu nevyjádřit.

V rozhovoru se píše například o desetiletém drancování kraje. Člověk by si podle toho představil náš kraj jako Klondike po nájezdu zlatokopů. Realita je ovšem zcela jiná a občané to jistě vidí. Ze lži, anebo minimálně z kardinální neznalosti, usvědčuje paní Haasovou například i mezinárodně uznávaná ratingová agentura Moody´s Investors Service, která právě díky obezřetnému hospodaření udělila Ústeckému kraji nejvyšší možný rating Aa1.cz. Nevím tedy, kde paní Haasová k vyjádření o drancování přišla. Možná jí pouze účelově přišlo, že se taková slova budou na novinovém papíře dobře vyjímat. Je taky ovšem možné, že si z neznalosti spletla hospodaření Ústeckého kraje a ústeckého magistrátu.V tom případě by si ale vstřelila ukázkový vlastní gól, protože právě na tom magistrátě ona sama v roli radní za Unii svobody dlouhá léta seděla a coby členka bývalé koalice značně přispěla k neblahému zadlužení krajského města a rozprodávání jeho majetku ve stylu divokého západu.

Vysloveně zábavné je pak její vyjádření, že to prý byla právě ona, která tlačila na Ústecký kraj tak mocně, že ho přinutila ke zrušení takzvaných losovaček. Dokonce se vyjádřila, že nikdo jiný neudělal v našem kraji pro zrušení losovaček tolik, co ona. Nevím, na co, kde a kdy paní Haasová tlačila, ale na zrušení losovaček to jistě nebylo. Ostatně ani nemohla, protože není krajskou zastupitelkou a o krajské problematice má podle všeho představy jen velice mlhavé. Zřejmě jí opět přišlo, že když takový nesmysl plácne, bude to v novinách moc dobře vypadat, ať už je realita jakákoliv.

Paní Haasová coby kandidátka za TOP 09 podle vlastních slov cítí velkou zodpovědnost. Jistě jí cítila i v minulosti, kdy věrna svému velkému koníčku, kterým je politická turistika, kandidovala téměř všude, kam to jen šlo - nejdříve coby členka ODS a poté, když se to zdálo jako atraktivní, v barvách Unie svobody. Vzhledem k všeobecně upadající popularitě TOP 09 jsem docela zvědavá, v jakém politickém tričku uvidíme paní Haasovou „cítit zodpovědnost“ příště.
 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama