ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2012 16:54:52

John: Konečně, i když jen kvůli volbám, opustí Jaromír Drábek své křeslo

John: Konečně, i když jen kvůli volbám, opustí Jaromír Drábek své křeslo

Věci veřejné požadovaly odchod ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka již od počátku letošního roku, kdy upozorňovaly na hrubé nedostatky a rozkrádání veřejných financí.

 

Věci veřejné požadovaly odchod ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka již od počátku letošního roku, kdy upozorňovaly na hrubé nedostatky a rozkrádání veřejných financí. „Neočekávali jsme nic jiného. Opakovaně jsme vyzývali ministra Drábka k rezignaci,“ komentuje odstoupení ministra šéf VV Radek John.

„Pokud by záleželo na rozhodnutí Věcí veřejných, pak by Jaromír Drábek již ve své funkci dávno skončil. Nemuselo dojít k rozkrádání a závažným pochybením, jakými bylo zadávání výběrových řízení zakázek, konkrétně zakázka na vytvoření správy nových počítačových softwarů pro výplatu sociálních dávek. Jen tato zakázka přijde daňové poplatníky na více jak 3,6 miliard korun a do budoucna bude stát další nemalé finanční prostředky ze státní pokladny,“ pokračuje John a dodává, že je smutné, že se tak stalo až nyní těsně před volbami. „Je evidentní, že občanům této země začíná docházet kdo je pan Kalousek a jeho muži, a že pouze strach z klesajících preferencí vedl TOP 09 k pokusu o záchranu několika procentních bodů ve volbách. Bez voleb by ministerstvo práce a sociálních věcí bylo dál rozkrádáno a veřejné prostředky by dál putovaly do kapes vyvolených.“ uzavírá předseda véček.

Ministr Jaromír Drábek za sebou nemá pouze neúspěšnou implementaci počítačového softwaru pro výplatu dávek v nouzi, ale s jeho jménem budou již navždy spjaty i nechvalné Skarty, které nejen, že se sociálně slabým občanům prodraží, ale způsobí jim nejednu komplikaci života a pro mnohé z nich budou znamenat existenční potíže skrze exekuci veškeré sociální finanční podpory na skartě. „Již začátkem týdne jsem vyzývala Jaromíra Drábka k vyvození jasné politické odpovědnosti a rezignaci na svůj post. Jen doufám, že ohlášená doba odchodu od 1. listopadu je opravdu kvůli předání resortu a nikoliv kvůli zametení všech rozkrádaček pod koberec,“ říká Kateřina Klasnová a jako příklad uvádí Skarty, kde kromě naprosté netransparentnosti výběru bankovního domu a smluvních podmínek s ním, hrozí i právní následky spojené s autorskými právy.

„Chci věřit, že nástupce na ministerské křeslo nebude pokračovat v politice Jaromíra Drábka a hned v nejbližších dnech po svém nástupu napraví alespoň některé z jeho přešlapů, například v sociální oblasti, konkrétně příspěvky na půjčování pomůcek pro postižené či průkazy ZTP a ZTP/P včetně příspěvku na mobilitu pro invalidní spoluobčany, postižených ztrátou některé končetiny,“ uzavírá šéfka poslaneckého klubu VV Klasnová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama