ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2012 22:09:08

Řekněte pravdu o penězích na volební kampaně!

Řekněte pravdu o penězích na volební kampaně!

ODS podle svých slov utratí za současnou volební kampaň v Jihočeském kraji dva miliony korun, TOP 09 uvedla milion, ČSSD částku rovnou tají. Prý ji zveřejní až po volbách. Jsme si jistí, že strany občanům neříkají pravdu.

ODS podle svých slov utratí za současnou volební kampaň v Jihočeském kraji dva miliony korun, TOP 09 uvedla milion, ČSSD částku rovnou tají. Prý ji zveřejní až po volbách, aby neodkrývala karty před konkurencí. Jsme si jistí, že strany občanům neříkají pravdu.

Proč? Protože Jihočeši 2012 utratí za volební kampaň zhruba dva miliony korun. A víme tudíž moc dobře, že se za dva miliony korun nedají pořídit husté aleje billboardů kolem silnic, ani tváře kandidátů vylepené na každém rohu nebo sloupu veřejného osvětlení, jimiž zaplavila jižní Čechy ODS. A ani inzerce, již si tato strana platí v médiích už od jara. ČSSD za svým koaličním partnerem nezaostává. A kampaň TOP 09 není rozhodně poloviční oproti té naší.

Nesrovnalost mezi deklarovanými částkami a rozsahem kampaní vzbuzuje podezření, zda před voliči velké strany něco netají nebo zda za nimi nestojí neznámí „sponzoři“.

Vyzýváme všechny strany kandidující do krajského zastupitelstva, ať ještě před volbami zveřejní skutečné rozpočty svých volebních kampaní, příjmy i výdaje.

Jihočeši 2012 tak již činí. Průběžně zveřejňujeme příjmy našeho hnutí. Anonymní dary nepřijímáme, naši sponzoři musejí souhlasit se zveřejněním. Výdaje zveřejníme v první den voleb, tedy v pátek 12. října. Ctíme své zásady, jimiž jsou slušnost, poctivost a otevřenost. Prosazujeme je na radnicích, v jejichž čelech stojí naši kandidáti, a budeme je prosazovat i na krajské úrovni.

Jan Samohýl, vysokoškolský učitel

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama