ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2012 14:54:13

Klasnová přidá na kastrační program opuštěných koček

Klasnová přidá na kastrační program opuštěných koček

Dalších dvacet tisíc korun věnuje místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová na kastrační program pro kočky ve středočeských útulcích.

  „Kateřina Kašparová, která mě pozvala i do poroty Miss Kočka, mě poprosila o finance na kastraci koček a kocourů. Když jsem chtěla přispět například na krmivo, byla jsem ujištěna, že toho mají útulky dost,“ říká Klasnová.

Kastrační program pro kočky v útulcích zní sice jako docela drastická záležitost, je to ale přitom jedna ze základních pomocí pro zatoulané kočky. „Vím o mnoha případech, kdy se do útulků dostávají koťata od venkovských koček, o něž se majitelé vůbec nestarají. Znám třeba manžele, kteří měli vedle chovu ušlechtilých plemen na zahradě i obyčejné mourky. Každoročně vozili do útulku koťata. Ta se dál a dál nekontrolovaně množila. Právě tomu má kastrační program zabránit,“ říká Kateřina Klasnová, předsedkyně poslaneckého klubu VV.

V neposlední řadě je však mnohem snazší umístit k novým majitelům kastrovanou kočku či kastrovaného kocoura. Z útulku vlastně jiného nedostanete, přitom kastrace platí právě samy útulky. „Občanské sdružení Kočičí Azyl CZ spolupracuje s mnoha útulky, i mé poslanecké náhrady budou rozděleny mezi vícero z nich. Symbolický šek jsem předala ve Vrbičanech u Slaného, je to jeden z těch nejdokonalejších útulků ve středních Čechách, přitom financovaný pouze ze soukromých peněz,“ uvádí Klasnová. Na využití náhrad Klasnové právě pro Vrbičany přišel shodou okolností i tip od čtenáře Středočeské Klekánice, časopisu VV.

„Krmiva máme dost, ale finance na kastraci zatoulaných koček sháníme ohromně těžko. Proto si moc vážíme příspěvku Kateřiny Klasnové. Budeme moci díky ní žádat i o množstevní slevu u veterináře,“ těší Kateřinu Kašparovou z o.s. Kočičí Azyl CZ.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama