ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2012 15:22:13

Rada Prahy 5 napravuje chyby bývalého starosty

Rada Prahy 5 napravuje chyby bývalého starosty

V úterý 23. října 2012 zasedla Rada městské části Praha 5 a projednala 34 bodů programu. Rada se po odvolání bývalého starosty MUDr. Radka Klímy stabilizovala a nadále pokračuje v plnění programového prohlášení.

Rada městské části zrušila usnesení č. 36/1501/2012 z 9. října 2012 „Podněty na změnu Územního plánu sídelního útvaru hl.m.Praha (ÚPn)“ a uložila jej projednat v Komisi územního rozvoje. Usnesením se totiž v minulosti komise na pokyn bývalého starosty MUDr. Radka Klímy nezabývala, což neodpovídá standardnímu procesnímu postupu. Po posouzení podnětů v Komisi územního rozvoje bude materiál předložen Radě městské části Praha 5 k novému projednání.

Rada městské části vzala na vědomí rozhodnutí tajemníka, kterým byla zrušena směrnice o zadávání veřejných zakázek, podle které doposud o veškerých veřejných zakázkách rozhodoval výhradně bývalý starosta MUDr. Radek Klíma. Zároveň rada uložila připravit příslušnému odboru přistoupení k elektronickému tržišti s cílem zvýšení transparentnosti.

         Dalšími body programu byly majetkové a bytové záležitosti, tedy usnesení spojená s pokračováním plnění programového prohlášení rady v oblasti privatizace bytových jednotek a domů. Radní též vzali na vědomí vyhlášku o aktualizaci cenové mapy stavebních pozemků na území hl. m. Prahy pro rok 2013. Rozhodli též o úpravách smluv s nájemníky bytového fondu městské části.

Rada dále například schválila záštity zástupce starosty JUDr. Petra Lachnita, Mgr. Diany Bubníkové a PhDr. Marie Ulrichové-Hakenové nad akcí „Setkání členů Klubu seniorů na Smíchově s houslovým virtuózem Václavem Hudečkem“ a návrh smlouvy s Pražskou komorní filharmonií na organizaci tradiční soutěže a koncertu laureátů „Talent Prahy 5“.

         Rada jednohlasně deklaruje, že odvolání pana Klímy bylo a je pouze změnou personální, nikoliv politickou.

Je naší základní odpovědností nadále pokračovat v plnění programového prohlášení rady tak, jak jsme se zavázali občanům Prahy 5,“ uvedli společně radní Michal Šesták a Marek Kukrle, předsedové zastupitelských klubů ČSSD a VV.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama