ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2012 11:51:41

Rekonstrukce parku Na Skalce dokončena

Rekonstrukce parku Na Skalce dokončena

Zástupci radnice Prahy 5 v úterý 23. října slavnostně otevřeli nově zrekonstruované rekreační místo v samém srdci Prahy 5 – park Na Skalce.

Součástí obnovy, která probíhala od jara do podzimu, byla úprava skalních výchozů včetně vodopádů, rekonstrukce jezírka, vodovodní přípojka, navazující vegetační úpravy a automatické závlahy řešeného území. Současně byla přivedena nová přípojka el. energie pro technologickou část vodního systému.

Jezírko je situováno pod skálou, kterou tvoří dva skalní výchozy, do kterých jsou ukotveny litinové vany (chrliče) a z nich přepadá voda zhruba ze sedmi metrové výšky. Jak jezírko, tak samozřejmě i oba vodopády byly několik let mimo provoz, od doby sesuvu části skalního masivu vlivem výstavby tunelu Mrázovka.

„Zadávací projektová dokumentace byla zpracována v loňském roce. Tomu předcházely podrobné průzkumy geologických a hydrogeologických poměrů a zpracování projektové dokumentace ke stavebnímu povolení. Celou rekonstrukci se nám podařilo uskutečnit v období od května do října letošního roku a občané si tak toto klidné místo mohou užít již během nynějšího podzimu,“ doplnil radní Jaroslav Nedvěd, pod kterého spadá správa veřejného prostranství.

Park Na Skalce je památkovou zónou a byl vytvořen v létech 1890 – 1894 podle návrhu Františka Thomayera na základech opuštěném lomu. Skalní výchozy jsou pozůstatkem po těžbě křemenců v 19. století. Území je tvořeno horninami libeňského souvrství a to libeňskými jílovito-prachovitými břidlicemi a řevnickými křemenci ordovického stáří. Jezírko se na zimu bude vypouštět, aby nedošlo k poškození. Stejně tak se před zimou vypustí veškerá potrubí včetně vodovodní přípojky.

Slavnostního otevření se zúčastnili členové Rady MČ Praha 5 (zleva) Mgr. Patrik Havlíček, Ing. Jiří Vejmelka, JUDr. Naděžda Kratochvílová, Jaroslav Nedvěd a zastupitel Bc. Roman Sedlák

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama