Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2012 13:56:09

V Rožnově zasedalo zastupitelstvo města

V Rožnově zasedalo zastupitelstvo města

Na svém třináctém zasedání se v úterý 30. října sešli členové Zastupitelstva města Rožnov pod Radhoštěm. V rámci programu projednávali téměř 20 bodů z oblasti finanční, správy majetku i další podání.

 

Na začátku jednání složili slib člena zastupitelstva města jeho dva noví členové Drahomíra Koňaříková a Radim Janča. Více o tomto bodu zde)


Následovalo schválení programu, do kterého opoziční zastupitelé chtěli zařadit bod s návrhem na odvolání místostarosty města Aloise Vychodila. Tento bod ale schválen nebyl. A vzhledem k tomu, že žádné další návrhy na změnu programu nezazněly, byl program schválen dle původního návrhu (program jednání zastupitelstva naleznete zde).


V úvodním bloku podání byli zastupitelé informováni o plnění úkolů zastupitelstva města, o auditu hospodaření společnosti Městské lesy Rožnov s.r.o. (zde pouze zazněla informace, že městský auditor předloží na prosincovém jednání zastupitelstva města audit souladu zákonných požadavků pro vedení společnosti, ve kterém budou použity informace z již realizovaných auditů) a o činnosti rady města. Ta se od posledního zasedání zastupitelstva města v měsíci září sešla na 3 jednáních, která se uskutečnila ve dnech 11. a 24. září a 15. října 2012. Na svých jednáních rada města projednala 66 bodů. Jednotlivá usnesení z jednání Rady města Rožnov pod Radhoštěm jsou zveřejněna na internetových stránkách města (zde).


Vedoucí právního odboru následně informovala o vývoji v soudním sporu se společností IMMOBILIEN PIRKER REALITY, s.r.o. (dále jen IPR). Krajský soud v Ostravě potvrdil rozhodnutí Okresního soudu ve Vsetíně, pobočka Valašské Meziříčí, o vydání předběžného opatření, kterým uložil společnosti IPR nenakládat s nemovitostmi, které byly předmětem sporu mezi městem Rožnov p.R a společností IPR a u kterých Krajský soud v Ostravě svým rozhodnutím určil vlastnické právo společnosti IPR. Jedná se o ZŠ Záhumení, MŠ Koryčanské Paseky a dvě další nemovitosti bez čísla popisného. Společnost IPR tak dle rozhodnutí soudu nesmí nemovitosti převést na jinou osobu nebo je zatížit jakýmkoliv věcným právem, či jejich vkladem do majetku jiného subjektu.


Následný bod týkající se informace o kontrole provedené Kontrolním výborem zastupitelstva města v T klubu – kulturní agentuře byl rovněž bez dlouhé rozpravy schválen. Kontrolní výbor ve své zprávě kladně hodnotil systém evidence vstupenek a také snahu snižování nákladů spotřeby energií změnou dodavatele. Vysoce kladně pak výbor hodnotil změnu systému organizace jarmarků, jejich propagaci a ekonomičnost.


Prakticky jedinou dlouhou diskusi tak přinesl bod týkající se rozpočtových opatření ke schválenému rozpočtu města (více o rozpočtových opatřeních naleznete zde). Části opozičních zastupitelů se nelíbila navrhovaná částka 200 tisíc na přípojku požární vody a systém hlídání hladiny vody u Jurkovičovy rozhledny na Karlově kopci. Dotazovali se také na sankce udělené městu Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže ve výši 50 tisíc korun (Jurkovičova rozhledna) a 40 tisíc korun (zateplení ZŠ Pod Skalkou). Vedení města ale zastupitele ujistilo, že pochybení ve výběrových řízeních, které UHOS kritizoval bude vymáhat po společnosti, která pro město na základě mandátní smlouvy výběrová řízení zajišťovala. Rozpočtová opatření byla nakonec v předložené podobě schválena.


Stejně tak byla schválena i další podání finančního odboru - Zásady pro poskytování grantů z rozpočtu města a Schválení dodatku č. 1 ke Grantové smlouvě uzavřené s občanským sdružením Iskérka. Zastupitelé také podpořili dotaci pro občanské sdružení Iskérka na provoz a mzdy (více v samostatné tiskové zprávě zde).


Odbor správy majetku předložil zastupitelům řadu tradičních bodů týkajících se smluv na prodej, koupi nebo převod pozemků. Všechny předložené body byly schváleny.


V rámci dalších podání pak zastupitelé schválili Smlouvu ke splnění konkrétního úkolu, kterým je společné zorganizování a uskutečnění probačního projektu „Právo pro každý den“ v rámci projektu prevence kriminality, a smlouvu týkající se úrokového zajištění úvěru města, tzv. SWAP. V závěru jednání delegovali rožnovští zastupitelé starostku města Markétu Blinkovou na Valnou hromadu společnosti Valašská vodohospodářská a.s. a valnou hromadu Sdružení obcí Mikroregionu Vsetínsko a zvolili novou členku finančního výboru zastupitelstva, kterou se po Zdeňce Maléřové (rezignovala z důvodu změny trvalého bydliště) stal Jaroslav Jurek.


Fotografie naleznete zde.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama