Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2012 10:17:12

Prýokradená církev a okradený stát. Hledejte rozdíl !

Prýokradená církev a okradený stát. Hledejte rozdíl !

Pojďme si společně porovnat dva příklady, ve kterých se postupuje zcela jinak, ačkoli z mého pohledu je lze posuzovat jako stejný čin, jen se mění okradený. Zajímalo by mne v čem se podle právníků a politiků ty případy tak odlišují.

První na paškále je takzvané "vyrovnání s církvemi". Neustále slyšíme a čteme vyjádření církví, politiků, právníků a procírkevních aktivistů, že "co bylo ukradeno-musí být vráceno", ačkoli nikdo dosud neprokázal co vlastně a jestli vůbec bylo církvím ukradeno. Na vlastnická práva církví jsou dva zásadně rozdílné právní rozbory, seznam majetku ( jak přiznala sama ministryně kultury ) neexistuje, a přesto je politiky činěno vše pro to, aby k této zlodějině za bílého dne mohlo dojít.
Na druhé straně jsou trestné činy rozkradení státního majetku v divoké privatizaci i ještě před ní, proběhlé pod taktovkou bývalých exponentů StB a KSČ. Důsledkem byly přesuny majetku v řádu bilionů korun do rukou informovaných a drzých dravců, jejich množství se v průběhu 20 let zredukovalo v souvislosti s jejich vzájemným požíráním. Výsledkem je několik extrémně bohatých jedinců a rodin, napojených na stávající politické elity. Tito jsou provázáni ekonomicky, obchodními i přátelskými vazbami, a proto se vzájemně kryjí a chrání své zájmy. Kupodivu trestné činy spojené s majetkovými machinacemi, ba přímo krádežemi státního majetku v době před privatizacemi v 90 letech a během ní naopak nikoho netrápí. Spíše naopak vidíme cílené nevyšetřování kauz, které již byly oznámeny- vyšetřování u nich probíhá pomalu, nebo dokonce vůbec. Velmi pravděpodobně proto, že u těchto kauz se velmi blíží promlčecí lhůta, po jejímž uplynutí je již nebude možno dotáhnout do konce... mezi největšími zmiňme třeba MUS, Bakalovy Byty OKD, ŠKODU Plzeň, Karlovarskou Becherovku atdatd ..... aktéři těchto kauz určitě netrpělivě čekají právě na uplynutí promlčecí doby, zuby nehty udržují v politice stále ty samé politiky, kteří jim v jejich machinacích pomohli ( zajisté ne zadarmo ) ..... však si stačí všímat který miliardář koho podporuje a sponzoruje desetimilionovými částkami ve volebních kampaních ( oficiálně, neoficiálně je lépe si ani nepředstavovat ). ...... a světe div se - o zrušení promlčecí lhůty u těchto krádeží a machinací - tedy o uzákonění jejich nepromlčitelnosti - k tomu se stávající politici ze stran které o privatizaci rozhodovaly, kupodivu vůbec nemají ..... u těchto krádeží asi tolik neplatí, že "co bylo ukradeno- musí být vráceno" , tak jako to politici halasně vykřikují v případě církví ! Považuji za velmi nutné se ptát "proč ?" .... "Cui bono ?"  

originál článku jako vždy na webu zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/pryokradena-cirkev-a-okradeny-stat-hledejte-rozdil-/


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama