Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2012 16:14:44

Rožnov vydal další malý tisk – Metoděj Jahn: Kraj můj milovaný

Rožnov vydal další malý tisk – Metoděj Jahn: Kraj můj milovaný

Jedinečné rukopisné vzpomínky a příběhy. Próza i poesie. Život ve Valašském Meziříčí, Krásnu, Zašové i Rožnově pod Radhoštěm. To vše obsahuje nová kniha vydaná v rámci ediční řady Rožnovské malé tisky. Jmenuje se „Metoděj Jahn: Kraj můj milovaný“.

 

Jubilejní dvacátý svazek v rámci ediční řady Rožnovské malé tisky vydalo v těchto dnech měst Rožnov pod Radhoštěm. Kniha „Metoděj Jahn: Kraj můj milovaný“ vyšla u příležitosti sedmdesátého výročí úmrtí spisovatele Metoděje Jahna (1865-1942), jehož dílo nemalou měrou přispělo k popularizaci Valašska i poznání svébytných rysů tohoto kraje a jeho obyvatel. „Publikace přináší nejen výběr z rozsáhlé básnické a prozaické tvorby, ale též autorovy barvité vzpomínky na místa, která se stala důležitá v jeho osobním, profesním i uměleckém životě. Čtenáři tak na stránkách nejnovějšího svazku Rožnovských malých tisků naleznou oblíbené a v mnoha ohledech již zlidovělé básně Valašsko moje, zdrávo buď, Valašská legenda nebo Rožnov,“ popsal obsah knihy její editor Milan Hambálek.

„Jedinečnost knihy spočívá ve zpřístupnění dosud jen v rukopisu uchovávaných osobních vzpomínkách a příbězích vztahujících se k spisovatelovu životu. Prostřednictvím laskavého Jahnova vyprávění budou moci čtenáři nahlédnout do života Valašského Meziříčí a Krásna ve druhé polovině 19. století, seznámit se s děním na místech jeho následného učitelského působení v Zašové a Komárovicích. Stranou nezůstanou ani příběhy z jeho rožnovského pobytu, kde Metoděj Jahn ukončil svoji učitelskou dráhu a který přinesl tak ceněné zázemí i pro jeho literární tvorbu,“ doplnil Milan Hambálek.

Kniha „Metoděj Jahn: kraj můj milovaný“ bude slavnostně představena v pátek 30. listopadu v rámci programu slavnostního rozsvícení vánočního stromu.

Vydání knihy podpořila v rámci svého programu Nadace Synot Děti-Kultura-Sport.

Více informací o knize naleznete zde.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama