Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2012 16:16:48

Jihočeský kraj potřebuje dokončení klíčových staveb

Jihočeský kraj potřebuje dokončení klíčových staveb

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman navštívil jihočeskou metropoli a debatoval s lidmi o potřebě investic do infrastruktury, které propojí kraj s hlavním městem a severem republiky, ale i umožní lepší spolupráci s příhraničními regiony.

Ta může být zejména výzkumného, energetického i obchodního charakteru. Setkání Miloše Zemana přilákalo pět stovek občanů Českých Budějovic.

Pro budoucnost kraje je klíčová energetická koncepce a dostavba jaderné elektrárny Temelín. “Nepovažuji za politicky moudré se neustále dohadovat o hlavním zdroji energie. Když se odkloníme od jádra a budeme spoléhat na obnovitelné zdroje, pak do několika let přijdeme o veškerou zemědělskou půdu, protože na ní budou solární elektrárny, zredukujeme zalesnění země o devadesát procent a na severu zničíme několik měst kvůli těžbě uhlí. Temelín patří mezi nejbezpečnější elektrárny na světě a pravidelně prochází revizemi, proto se nebojme jádra. Pokračování ve výstavbě by rovněž přineslo práci do míst s dlouhodobou nezaměstnaností,” postavil se za Temelín Miloš Zeman.

S touto českou jadernou elektrárnou souvisí i spory s Rakouskem. “Zde vidím možnost využití prezidentských pravomocí při zastupování státu navenek. Rozhodně bych se svým rakouským protějškem pravidelně jednal a pokusil se urovnat pokřivené vztahy, neboť energie z JE Temelín poskytuje jistou soběstačnost, nemluvě o využívání této energie i Rakouskem. Dobré vztahy s našimi sousedy totiž považuji za základ úspěšné diplomacie,” představil svou vizi zahraniční politiky Zeman.

Jižní Čechy brzdí v technologickém i ekonomickém růstu nedostatečná a poddimenzovaná infrastruktura. Řešením je dálnice D 3, která by měla spojit hlavní město s Českými Budějicemi a Rakouskem. “Tato dopravní tepna je tou investiční příležitostí, která přinese investory, nová pracovní místa i mladé lidi, kteří se zde budou chtít usadit. Budování dopravních, energetických a technologických sítí prosazuji dlouhodobě a jako prezident bych se zasazoval o to, aby o českých národních zájmech bylo slyšet i v zahraničí a zejména pak v přebyrokratizovaném Bruselu,” zdůraznil potřebu dálniční tepny na jihu Čech bývalý premiér Zeman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama