Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2012 13:06:00

Karolína Peake na obranu nepatří

Karolína Peake na obranu nepatří

Karolína Peake se s nejspíš stane novou ministryní obrany. Naplnily se tak ty nejčernější obavy ČSSD, že nový ministr bude vybrán na základě naprosto cynického politického handlu bez sebemenšího ohledu na jeho odborné předpoklady a zkušenosti.

Problematika obrany je nesmírně složitá a komplexní. Armáda se dnes nachází v komplikované situaci, ať už se to týká pokračující transformace ozbrojených sil či kolísajících výdajů na obranu. Vedení ministerstva čeká do budoucna nelehký úkol stabilizovat situaci v ozbrojených složkách a dát armádě alespoň základní jistotu realistického střednědobého a dlouhodobého plánování. Vzhledem k našemu členství v Severoatlantické alianci musí být šéf rezortu navíc také velmi dobře zběhlý v oblasti zahraniční politiky.  

Bohužel paní Peake nesplňuje ani jeden z těchto předpokladů, aby se mohla stát kvalitní ministryní obrany. Za celou svoji politickou kariéru - počínaje komunální politikou až do svého aktuálního angažmá ve funkci vicepremiérky pro koordinaci boje s korupcí - se výše zmíněným tématům ani vzdáleně nevěnovala. Nakolik pak může paní Peake působit věrohodně jako nová ministryně obrany, když ještě donedávna prohlašovala, že je pro ni klíčové dokončit svou práci v oblasti boje proti korupci, aby svá slova rázem popřela usednutím do křesla ministryně obrany? Není třeba dodávat, že nad novou ministryní se bude vznášet stín ohledně nevyjasněných okolností prodeje domu její rodiny a financování vlastní strany LIDEM.

Karolína Peake by se vzhledem k těmto okolnostem neměla v žádném případě ujímat řízení rezortu obrany. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama