ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2012 19:03:00

Slučování ministerstev právě nyní?

Slučování ministerstev právě nyní?

V souvislosti s avizovanými změnami na postech ministrů současné vládní koalice se začíná vážně hovořit o slučování ministerstev.

Pokud by současná vláda začala diskusi koalice s opozicí o potřebě slučování některých ministerstev, byl by to krok chvályhodný. Je ale zapotřebí říci, že ne rozhodně realizovatelný hned nebo během jednoho roku. Podle mého názoru nezbývá vládě do konce volebního období na podobnou změnu dost času. Současně s přípravou slučování ministerstev bude totiž nutné změnit poměrně velké množství zákonů a vyhlášek. A už vůbec bych nezačínal právě se slučováním ministerstva průmyslu a obchodu s ministerstvem dopravy. Ministerstvo dopravy je v současné době v kritickém stavu po působení ministrů za ODS a VV (posléze LIDEM). Rovněž na ministerstvu průmyslu a obchodu je množství problémů, které je nutné urychleně a přednostně řešit (viz problémy s EGAP, ČEB, Czech Invest a Czech Trade).

Vznik „superministerstva“ (ministerstva hospodářství) osobně chápu jako vyústění a konečný krok optimalizace a slučování ministerstev, který vyžaduje opravdu důkladnou přípravu. V opačném případě Nečasova vláda způsobí další chaos, který bude velmi obtížné napravovat. Současnou „mediální masáž“ proto vnímám spíše jako pokus o odvádění pozornosti od skutečných problémů, které se na ministerstvech a celé této vládě vrší. Situace ekonomická a celospolečenská se přes předvánoční období stává naprosto neudržitelnou.

Pavel Hojda, poslanec PČR a stínový ministr KSČM pro resort dopravy, průmyslu a obchodu

Normal 0 21 false false false
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama