Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2012 9:29:43

Jurkovičova rozhledna šestá v republice v soutěži Kudy z nudy

Jurkovičova rozhledna šestá v republice v soutěži Kudy z nudy

Šesté místo v novinkách turistické sezony v České republice obsadila v soutěži portálu Kudy z nudy Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm. Umístila se například za Stezkou v korunách stromů s tobogánem u Lipna, naučnou stezkou ...

 Šesté místo v novinkách turistické sezony v České republice obsadila v soutěži portálu Kudy z nudy Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm. Umístila se například za Stezkou v korunách stromů s tobogánem u Lipna, naučnou stezkou Jetřichovické skály, Dinoparkem v Liberci nebo brněnskou Vilou Tugendhat.

Nová dominanta Rožnova pod Radhoštěm, Jurkovičova rozhledna, se umístila na šestém místě v soutěži portálu Kudy z nudy v kategorii Novinky sezony. Navíc tato stavba získala první místo v rámci turistické oblasti Východní Morava.

„Do letošního hlasování se zapojilo 20 tisíc lidí, kteří mezi 227 nominovaných aktivit rozdělili téměř 75 tisíc hlasů. Absolutním vítězem čtvrtého ročníku soutěže se stal zámek Lednice s nádherným krajinářským parkem v Lednicko-valtickém areálu, který je zařazen na Seznamu světového dědictví UNESCO,“ uvádí portál Kudy z nudy.

Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci je v provozu od 28. dubna letošního roku. Za tu dobu k ní zamířilo 18.131 turistů. Byli mezi nimi hosté z Polska, Německa, Slovenska, Velké Británie, Holandska, Španělska nebo Austrálie.

Zvuková verze


Zpracoval s využitím portálu Kudy z nudy (www.cenykudyznudy.cz):
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama