Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2013 10:34:23

Ústecká krajská ČSSD se nepohnula z místa

Ústecká krajská ČSSD se nepohnula z místa

-

Ústeckou sociální demokracii má podle výsledku víkendového regionálního sněmu ČSSD „spasit“ předseda představenstva Krajské zdravotní a.s. Radek Schrefer, jehož bude stínovat jako statutární místopředseda Jaroslav Foldyna. Chtělo by se říci, že po předsedování Arna Fišery je každá změna ve vedení krajské ČSSD k lepšímu. V tomto případě se však jedná o změnu „z bláta do louže“.

 Zejména působení pana Scherfera v Krajské zdravotní, která sdružuje pět klíčových nemocnic v Ústeckém kraji, vypovídá o jeho schopnostech. Podle kuloárních informací se totiž jedná o člověka, který je velmi silně spjatý s neformálním šéfem ústecké soc. dem. a partnerem krajské radní Jany Vaňhové Romanem Houskou. Pokud jsou takové informace pravdivé – a nahrává jim fakt, že Scherfer pochází stejně jako R. Houska z Chomutovska – nedošlo ve vedení ústecké sociální demokracie k žádné sebereflexi.

 Tomu ostatně napovídá i vyjádření nového krajského předsedy Scherfera, který sice na jedné straně deklaruje snahu „očištění ČSSD od problémů, které se na ni nahromadily“, ale na straně druhé hovoří o těchto problémech jako o důsledcích mediální kampaně vůči ČSSD. Nepřipouští tak, že by minulé vedení krajské ČSSD a de facto i celého kraje bylo spojeno s jakýmikoliv skandály. Ve vzpomínce na velmi vážné podezření z tunelování evropských peněz je to podivuhodný postoj.

 Z našeho pohledu se tak na přístupu sociálních demokratů k problémům, které v minulém volebním období Ústeckému kraji způsobili, nic nemění. To bude pochopitelně diskreditovat i současné vedení kraje, kde ČSSD vládne společně s komunisty.

 Jiří Paroubek, předseda nár. soc.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama