Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2013 16:47:27

Místostarosta Vychodil rezignoval na své funkce

Místostarosta Vychodil rezignoval na své funkce

Místostarosta Rožnova pod Radhoštěm Alois Vychodil rezignoval k 3. lednu 2013 na všechny své funkce ve vedení města. Po šesti letech tak odchází nejen z postu místostarosty, ale také ze zastupitelstva města a tím pádem také z rady města.

 Za odchodem Aloise Vychodila z veřejných funkcí jsou zdravotní důvody.

Po dlouhém zvažování se dosavadní místostarosta Rožnova Alois Vychodil rozhodl k datu 3.1.2013 rezignovat na funkci místostarosty a člena zastupitelstva města. „Důvody jsou jen a pouze zdravotní, nemá smysl spekulovat nad dalšími příčinami. Od druhé poloviny loňského roku se potýkám s následky úrazu, pravidelně docházím na rehabilitace, ale stav se bohužel nelepší,“ uvedl Alois Vychodil.

Z pozice místostarosty odpovědného za investice, správu majetku, životní prostředí a projektové řízení tak místostarosta Vychodil odchází po šesti letech.

V průběhu svého působení na rožnovské radnici se Alois Vychodil zasadil o realizaci řady projektů. Mezi jinými výstavby pěší komunikace s kanalizací Tylovice – Hážovice, rekonstrukcí školských zařízení, parkoviště na ulici Sokolská, inženýrských sítí, včetně vodovodu Dolní Paseky a řady dalších. Mimořádnými akcemi bylo obnovení historického Hudebního altánu v parku v roce 2009 a výstavba Jurkovičovy rozhledny v roce 2012. Rozpracovány jsou projekty na rozšíření jízdních pruhů mostu u světelné křižovatky, příprava protipovodňových opatření na Dolnopaseckém potoku a další.

Pozici v zastupitelstvu města obsadí na základě výsledku voleb z roku z 2010 náhradník. Kdo usedne do uvolněného křesla místostarosty Rožnova prozatím není stanoveno. I zde ovšem bude muset být kandidát schválen zastupitelstvem města, jehož první zasedání v roce 2013 je naplánováno na 5. března.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama