Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2013 7:53:59

Starostka Rožnova jednala v Myjavě

Starostka Rožnova jednala v Myjavě

O projektu obnovy lázeňských chodníčků na Karlově kopci jednala v úterý starostka Rožnova Markéta Blinková v Myjavě. Toto slovenské město nebylo vybráno náhodou. Narodil se zde D.S. Jurkovič, jehož rozhledna stojí na vrcholu Karlova kopce.

A Rožnov chce společně s Myjavou předložit zmíněný projekt do programu Přeshraniční spolupráce ČR - SR.

Starostka Rožnova Markéta Blinková se v úterý sešla s viceprimátorkou slovenského města Myjava Emílií Maniačkovou. Tématem schůzky bylo projednání partnerství při předložení projektu města Rožnov pod Radhoštěm „Po stopách D.S.Jurkoviče v lázeňském Rožnově“.

„Slovenský architekt Jurkovič se narodil v místní části Myjavy Turá Lúka. Město připravuje do Operačního programu přeshraniční spolupráce SR – ČR projekt obnovy lázeňských chodníčků spojený s informacemi o historii Rožnova i o Jurkovičovi a jeho rozhledně, která stojí na Karlově kopci u Valašského muzea v přírodě. Součástí projektu by mohly být také koncerty naší Junior beskydské muziky a folklorních souborů v Myjavě a naopak. Vše ale bude záviset na podpoře projektu z finančních prostředků EU,“ popsala starostka města Markéta Blinková.

„Projekt musí být odevzdán do konce ledna, informaci o případném schválení bychom mohli dostat do tří měsíců, počítáme tedy v případě získání podpory s realizací aktivit ještě v letošním roce,“ uzavřela starostka Blinková.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama