Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2013 7:55:38

Programy spolupráce s partnerskými městy

Programy spolupráce s partnerskými městy

Německý Bergen, polský Śrem a slovenská Považská Bystrica. To jsou partnerská města Rožnova pod Radhoštěm, se kterými je každoročně uzavírán dodatek smlouvy, spočívající ve specifikaci programu spolupráce na daný rok.

Na včerejším jednání byl tento dodatek odsouhlasen u posledního z partnerských měst – P. Bystrice.

Starostka Rožnova Markéta Blinková jednala v v úterý 15. ledna s považskobystrickým primátorem Karolem Janasem. Oba představitelé partnerských měst se dohodli na téměř dvou desítkách aktivit, které Rožnov i Považská Bystrica zaštítí, a které budou realizovat jednotlivé organizace na území obou měst. „Jedná se například o koncerty rožnovské Junior Beskydské muziky na Slovensku, výměnné pobyty dětí ze Středisek volného času a řadě dalších akcí. Financování těchto aktivit je vícezdrojové. Částečně se do něj zapojí obě města prostřednictvím svých rozpočtů, částečně budou participovat jednotlivé subjekty. Především se ale snažíme získat na tyto kulturně-společenské aktivity finanční podporu z Operačního programu přeshraniční spolupráce. Tedy využít zdroje z EU,“ řekla starostka Blinková.

Již dříve byly podepsány programy spolupráce na rok 2013 s dalšími partnerskými městy Bergenem a Śremem. „Také tady by se do spolupráce měla zapojit řada subjektů z kulturní i sportovní oblasti, senioři nebo školská zařízení,“ doplnila starostka Blinková.

„Město Rožnov pod Radhoštěm má celkem čtyři partnerská města – kromě slovenské Považské Bystrice, polského Śremu a německého Bergenu ještě maďarský Körmend. Tady jsme ale prozatím o spolupráci na letošní rok nejednali,“ uzavřela Blinková.

Finální programy spolupráce se všemi partnerskými městy na rok 2013 budou předloženy na březnovém zasedání zastupitelstva města.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama