Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2013 8:56:44

Rožnov eviduje téměř dvě desítky amnestovaných

Rožnov eviduje téměř dvě desítky amnestovaných

Město Rožnov, jako obec s rozšířenou působností, eviduje na území mikroregionu Rožnovsko k datu 18.1.2013 celkem 15 osob, které byly propuštěny z výkonu trestu na základě amnestie vyhlášené prezidentem ČR Václavem Klausem.

Dvě osoby se krátce po propuštění dopustily trestného činu a hrozí jim tak brzký návrat za mříže.

Statistika osob, které se na základě prezidentské amnestie vrací do některé z obcí mikroregionu Rožnovsko, se stále průběžně mění. „Město dostává informace o osobách propuštěných z výkonu trestu se zhruba čtrnáctidenním zpožděním. Navíc amnestie stále probíhá. K datu 18.1.2013 to bylo celkem 15 osob, z toho přímo v Rožnově to bylo devět lidí,“ uvedl kurátor pro dospělé rožnovského MěÚ Roman Krystyník. „Celkově předpokládáme, že se počet amnestovaných obyvatel našeho mikroregionu vyšplhá až ke třiceti,“ doplnil Krystyník.

Bohužel ne všichni využijí prezidentské amnestie k sebenápravě. K dnešnímu dni již dvě osoby spáchaly trestné činy, za které jim hrozí návrat za mříže. Jednu osobu zajistila Policie ČR, druhou pak strážníci rožnovské městské policie (více zde).

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama