RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2013 18:59:07

Doufám ve fungující spolupráci s novým prezidentem

Doufám ve fungující spolupráci s novým prezidentem

Vyjádření předsedy vlády Petra Nečase k výsledku prezidentské volby.

Chtěl bych pogratulovat nově zvolenému prezidentovi Miloši Zemanovi k jeho volebnímu vítězství v této první historické přímé volbě prezidenta České republiky. Chtěl bych také poděkovat Karlu Schwarzenbergovi za volební boj, který odvedl především v průběhu druhého kola.

Chtěl bych také ocenit občany České republiky, voliče, kteří se dostavili ve vysokém počtu k tomuto druhému kolu prezidentských voleb a jsem přesvědčen, že je to dobrý signál o tom, že se česká veřejnost o politiku zajímá a že se nechala motivovat touto prezidentskou volbou k aktivní účasti ve volbách a to včetně započítání těchto velmi nevýhodných povětrnostních podmínek, které tady jsou.

Chci také říci, že jsem již s oběma kandidáty na prezidenta republiky telefonicky hovořil, poblahopřál jsem panu Miloši Zemanovi k jeho zvolení. Jsem přesvědčený, že Miloš Zeman je logickým kandidátem na prezidenta republiky, řekl bych, že z těch, kteří kandidovali, byl nejpřirozenějším kandidátem, protože polistopadová éra české politiky vygenerovala tři osobnosti, což byl Václav Havel, Václav Klaus a Miloš Zeman. Z tohoto pohledu jeho prezidentská aspirace jako nástupce Václava Havla a Václava Klause je poměrně přirozená. Je to standardní politik, který se pohybuje na standardním politickém hřišti a přestože jsme v celé řadě otázek především těch sociálněekonomických na opačné straně politického spektra. Jsem přesvědčen, že ta spolupráce bude fungovat naprosto standardně a běžně.

Chtěl bych také vyjádřit přesvědčení, že oba dva kandidáti teď po skončení volební kampaně přispějí k tomu, aby se atmosféra v naší zemi zklidnila. Volební kampaň především před druhým kolem byla nebývalé ostrá, vyhloubila nejeden příkop vedoucí napříč společností, ale velmi často i napříč například různými pracovními kolektivy, rodinami, společenskými skupinami a podobně. Je v našem zájmu, abychom teď všichni přispěli k tomu, že volba skončila, sláva vítězům, čest poraženým, a teď je nezbytné tu politicko-společenskou atmosféru zklidnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama