RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2013 19:41:55

Občané rozhodli

Občané rozhodli

Politické hnutí "Občané městu, město občanům" (OMMO) k výsledku historicky prvních přímých voleb prezidenta ČR

Politické hnutí OMMO blahopřeje vítězi první přímé prezidentské volby v historii ČR Miloši Zemanovi a chce věřit, že při výkonu svého úřadu zohlední taktéž význam role občanské ve všech jejích aspektech a zasadí se v četnější komunikaci hlavy státu se zákonodárci a vládou při prohloubení dalších forem přímé demokracie již nyní zakotvených v Ústavě ČR. Např. prosazení zákona o všeobecném referendu.

Od počátku přípravy této volby jsme totiž toho názoru, že změnu v této zemi přivodí pouze organizovaný a programově vyhraněný občanský princip, a to jak vzhledem k povinnostem, tak i odpovědnosti, kterou musí za své kroky v přímé aktivitě nést. Politické strany napříč spektrem jsou totiž hlavními strůjci současného nedobrého stavu ve společnosti.

Jsme toho názoru, že přímá volba prezidenta vyzvala u občanů zájem a aktivizovala jejich účast, což je třeba vnímat jako pozitivní efekt a zavdala důvod věnovat více pozornosti právě přímé občanské angažovanosti na demokratických změnách v naší zemi.

Chceme věřit, že Miloš Zeman ve funkci prezidenta nepřehlédne význam přímého podílu, účasti a aktivity občanů na správě věcí veřejných a bude otevřený iniciativám tohoto druhu.

Budeme proto i nadále pozorně sledovat prezidentovo počínání a vystupovat dle svých možností na podporu většího podílu přímých demokratických prvků.

VV OMMO

<a href="http://www.hnutiommo.cz/news/politicke-hnuti-ommo-ke-2-kolu-prime-volby-prezidenta-cr1/">více zde</a>

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama