Mgr. Ing. Ivana Řápková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2013 10:12:32

Kdo je chytrý, toho ministerstvo financí potrestá?

Kdo je chytrý, toho ministerstvo financí potrestá?

Pracující důchodci přišli od letošního roku o daňové zvýhodnění. Týká se to těch, kteří 1. ledna tohoto roku pobírali starobní důchod.

Mnohé z nich proto napadlo se pro první den roku svého důchodu vzdát a tím se dopadu zákona vyhnout. Je to chytré, protože jejich řešení není protizákonné, pouze využívá mezery v zákoně. To se někdy stane, že ani na ministerstvu, ani ve sněmovně či v senátu není odhalena chybička, která pak někomu umožní podstatu zákona obejít. Ale i tak se jedná o chybu a trestán by za ni neměl být ten, kdo ji nezpůsobil, ale pouze ji využil. Ale ministerstvo financí již hrozí kontrolami, sankcemi a vystavením výměrů na penále. To mi přijde hloupé. Jedinou správnou reakcí by mělo být přijetí takových mechanismů, aby se podobné chyby do budoucna neopakovaly. A díky tomu psát zákony pořádně a bez chyb.
Převzato z blogu poslankyně Ivany Řápkové (ODS) ze serveru www.blog.idnes.cz.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama