Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2013 9:43:46

Jana Fischerová komunikuje s občany a navštěvuje zaměstnavatele v rámci svých po

Jana Fischerová komunikuje s občany a navštěvuje zaměstnavatele v rámci svých po

Tisková zpráva k návštěvě poslankyně Jany Fischerové ve sklárně v Josefodole.

 „Můj obdiv patří manželům Chatrných, kteří zaměstnávají okolo 50 osob, nerozeznávají mnohdy víkend od pracovních dnů, umějí velmi dobře podchytit pracovní kolektiv,“ říká Jana Fischerová po své návštěvě ve sklárně CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE v Josefodole.

„ Když jsme procházeli výrobou pan Ing. Chatrný prokázal, že je to muž na správném místě. Do detailu znal celý proces výroby, kde se stále vychází ze staré ruční výroby.

Dochází mi, jak máme u nás stále vysoce kvalifikované odborníky, kteří i v době ekonomické recese dovedou udržet konkurenceschopnost, byla jsem překvapena, že jejich výrobky směřují do celého světa,“ pokračuje poslankyně.

  

„V areálu sklárny mě také zaujalo, že jsou zde zachovány mnohé historické prvky. Při prohlídce ve výstavní galerii jsem si uvědomila, že nejenom výroba, která spočívá na práci dobrých řemeslníků, zejména brusičů a sklářů, ale i prodej je na velmi vysoké úrovni. Svědčí o tom nejenom prodejna přímo v tamější sklárně, ale i prodejny např. v Praze či v Karlových Varech. Výrobky této sklárny, které putují do celého světa, vytvářejí nádherné prostředí kolem nás,“ sděluje své dojmy z návštěvy Jana Fischerová

Poslankyně Fischerová navštívila v pátek 1. února firmu CAESAR CRYSTAL BOHEMIAE, a.s. v Josefodole nedaleko Světlé nad Sázavou, kde se vyrábí ručně foukaný i broušený 24% olovnatý křišťál. Tato sklárna byla založena v roce 1861 vídeňským mistrem Josefem Schreiberem v údolí říčky Sázavky. Sklárna si prošla složitým vývojem, po znárodnění ve prospěch státního podniku Bohemia a následující privatizací v roce 1994 byla přejmenována na CAESAR CRYSTAL dle posledních soukromých majitelů sklárny bratří Císařů. Mezitím se zde  vystřídali různí majitelé. V současné době je sklárna v Josefodole 100 % českou společností.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama