Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2013 13:58:19

1 bilion pro fotovoltaické magnáty je jen polovina průšvihu !!!

1 bilion pro fotovoltaické magnáty je jen polovina průšvihu !!!

Pro ty, co včera neposlouchali Partii, případně pro ty, kteří o FVE vědí příliš málo nebo nic, jsem se rozhodl o jakési shrnutí a přetlumočení toho, co vlastně ministr Chalupa přiznal.

Fotovoltaická zrůdnost nás bude stát mohem více, než je nám občanům přiznáváno.

O tom, že celý problém začalo environmentalistické globální šílenství, které neminulo ani EU a ČR, o tom není pochyb. Že poslanci Parlamentu ČR, jak je jejich dobrým zvykem, opět dovedli věc ad absurdum- to byla další fáze. Důsledkem toho byl schválený zákon 180/2005, který nastavil pro fotovoltaické spekulanty naprosto neuvěřitelně výhodné podmínky. Bylo by velmi zajmavé zjistit, kdo všechno se do této zlodějiny zapojil. Určitě by se zjistilo že mezi těmi gaunery lze najít mnoho politiků od regionální úrovně až po zákonorárce a členy vlád, a samozřejmě jejich kamarády a různé tzv kmotry.Ti lidé uždnes ani nemusí být vlastníky FVE-polí, protože oblíbenou praxí spekulantů bylo i jen připravení FVE-projektů do fáze schválenítavebního povolení, případně do začátku stavby, po čemž následoval prodej projektu buď ČEZu, nebo nějakému zahraničnímu investorovi. Obrovský zisk byl při  garanci obrovské výkupní ceny energie z těchto zdrojů tak jako tak zajištěn. Přímým důsledkem schváleného zákona a nečinnosti všech následujících vlád včetně té stávající je zvýšení cen elektrické energie a přibližně 1 bilion korun ( ale pravděpodobně i více ) jen tak vložený do kapes FVE-spekulantů ( nikoli podnikatelů a investorů-protože těmi tito gauneři skutečně nejsou ).

Jenže to je jen jedna část celého průšvihu. Fotovoltaická lobby totiž nelobovala jen pro vysoké výkupní ceny a její minimální snižování, a udělala ještě jeden přímo geniální tah. Prolobovala i to, že zákon o odpadech majitelům FVE-polí NEUKLÁDÁ ŽÁDNOU POVINNOST TYTO ZRŮDNÉ STAVBY ZLIKVIDOVAT JAKMILE ZKONČÍ JEJICH ŽIVOTNOST !!!

Pokud stále někdo nerozumí, tak se chystá tento scénář: Jakmile FVE doslouží, její provozovatel NEMÁ ŽÁDNOU POVINNOST STAVBU ODSTRANIT !!! A neexistence zákazu akcií na doručitele umožní další fintu: Stávající majitel a příjemce miliardových dotací těsně před koncem životnosti firmu prodá utajenému "bílému koni" ( další oblíbená finta ), a je z obliga. Ekologickou likvidaci, která je stejně drahá jako samotná výroba FV-panelů, pak zaplatí kdo ? Stát - tedy my všichni daňoví poplatníci.

Osobně jsem přesvědčen o tom, že je celá tato pseudoekologická akce detailně a předem jako podvod na občany naplánována. Jen tak lze vysvětlit jednání zákonodárců, kteří se ani neobtěžují nějakou úpravou příslušných zákonů zabývat.  Druhá varianta je už jen ta, že jsou neskutečně hloupí.

Jak se Vám milí spoluobčané líbí to svinstvo, které na Vás FV-mafie nachystala? Jak se Vám líbí, že  zaplatite celý jejich bilionový zisk a ještě jako bonus likvidaci těch hrůz, kterými zaplácali kdejakou plochu, která by se dala využít mnohem smysluplněji? Uvědomte si, že v tom jedou všechny politické strany, které byly v parlamentu od roku 2005 !!! Strany, které většina z Vás stále dokola na střídačku volí. Dáte jim znovu svůj hlas, nebo konečně začnete hledat jiné strany a jiné politiky, kteří se vám nebudou vysmívat do očí? Probudíte se konečně ?

originál článku jako vždy na webu zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/a1-bilion-pro-fotovoltaicke-magnaty-je-jen-polovina-prusvihu-/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama