ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2013 9:57:02

Vedení radnice Prahy 5 odmítá velké developerské projekty v oblasti Vidoule

Vedení radnice Prahy 5 odmítá velké developerské projekty v oblasti Vidoule

Vedení radnice Prahy 5 zásadně odmítá velké developerské projekty v oblasti Vidoule. Informace o výstavbě se objevily v poslední době na veřejnosti v souvislosti se změnou územního plánu.

Současné vedení radnice Prahy 5 zásadně odmítá velké developerské projekty v oblasti Vidoule. Informace o výstavbě se objevily v poslední době na veřejnosti v souvislosti se změnou územního plánu. Rada Prahy 5 již několikrát písemně oznámila, že s developerským projektem v této oblasti nesouhlasí a na svém tvrzení i nadále trvá. Záměrem radnice Prahy 5 je rozvoj této oblasti tak, aby se stala oblíbeným a bezpečným místem pro aktivní odpočinek.

„Současná debata o možné developerské výstavbě v této lokalitě se týká rozhodnutí bývalého starosty Radka Klímy (TOP 09), kvůli kterému byl mimo jiné odvolán. Jeho tehdejší rozhodnutí jsme okamžitě po nástupu nového vedení změnili. Náměstek Tomáš Hudeček (TOP 09) tak neříká pravdu, když tvrdí, že tento projekt podporujeme, vedení radnice Prahy 5 své zamítavé stanovisko již několikrát písemně potvrdilo a zaslalo do připomínkového řízení. V oblasti Vidoule si dovedu představit například obdobu Ladronky na protějším kopci. Například představa Ekospolu směřuje k naprosto nepřiměřené a nepřijatelné změně využití těchto pozemků, které mají mít zejména rekreační a sportovní charakter," uvedl Miroslav Zelený, starosta MČ Prahy 5.

Rozhodnutí o zahájení jednání o změně územního plánu na Vidouli nezáleželo vůbec na Praze 5, ale rozhodlo o tom výhradně Zastupitelstvo hl. m. Prahy na návrh pana náměstka Tomáše Hudečka dne 21. června 2012. Tato změna územního plánu byla vybrána panem Hudečkem a orgány HMP z celkově zaslaných 840 podnětů změn územního plánu do skupiny 74 podnětů, o kterých bylo na daném jednání 21. června rozhodnuto. Současná vyjádření pana Hudečka tak vzbuzují u představitelů MČ Prahy 5 pochybnosti o jejich pravdivosti a upřímnosti. Pokud se mu developerský projekt na Vidouli od počátku nelíbí, proč tedy osobně tuto změnu posunul do další fáze pořízení změny a zařadil ji mezi vybraných 74 projektů a již v té chvíli jednání o projektu neodložil. 

Změnu územního plánu navíc projednávají orgány hlavního města i přes zásadní nesouhlas Rady Městské části Praha 5. „Městská část respektuje právo soukromých vlastníků pozemků na Vidouli otevřít diskuzi o možných variantách využití těchto ploch. Území se však musí řešit jako jeden celek a k tomu se musí čelem postavit především třetí významný vlastník, kterým je magistrát. Ten se však o svůj majetek moc dobře nestará," dodal předseda Komise územního rozvoje JUDr. Tomáš Homola.

Vidoule (371 m n. m.) je výrazná stolová hora rozkládající se v severozápadním cípu Jinonic, mezi Košíři a Butovicemi, která je pozůstatkem horizontálně uložených křídových vrstev
s výchozy na okrajové hraně. Původní název zněl Vidova hora. Na vrcholu kopce se kromě komplexu vodárny a jednoho školního areálu nacházejí zbytky bývalé protivzdušné obrany státu (PVOS) v podobě tvrzí, rozpadlých budov, podzemních chodeb, silnic a plotů, které jsou situovány směrem na západ.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama