Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 14:05:08

Novým místostarostou Rožnova je Ivo Hanáček

 Novým místostarostou Rožnova je Ivo Hanáček

Novým místostarostou Rožnova pod Radhoštěm se stal Ivo Hanáček. Zvolen byl většinou dvanácti hlasů na zasedání zastupitelstva města v úterý 5. března. Poprvé v historii Rožnova bude svou funkci vykonávat jako neuvolněný místostarosta.

Ivo Hanáček. To je jméno nového, poprvé v historii města neuvolněného, místostarosty Rožnova pod Radhoštěm. Na úterním zasedání zastupitelstva byl Ivo Hanáček zvolen většinou dvanácti z jednadvaceti hlasů.

Vedení rožnovské radnice po rezignaci Aloise Vychodila (více zde) zvažovalo dvě varianty obsazení postu místostarosty.

„Jednali jsme o možnosti navržení uvolněného místostarosty, tak jak dosud vedení radnice fungovalo. Druhou variantou byl návrh na neuvolněného místostarostu, který by svou funkci vykonával při zaměstnání. Nakonec jsme se rozhodli pro druhou variantu. Zásadní komplikací totiž je, že všichni případní kandidáti, kteří by byli schopni funkci místostarosty vykonávat, jsou v současnosti samozřejmě vázáni svým zaměstnáním. A když si vezmeme, že do konce volebního období zbývá rok a půl, tak je problém opustit své pracovní místo a následně se do zaměstnání vracet. To byla zásadní úvaha, po které jsme se tedy rozhodli navrhnout hlasování o neuvolněném místostarostovi. Tím byl zvolen, jako jediný navržený kandidát, Ivo Hanáček, který v tomto volebním období již vykonává funkci člena rady města a chod radnice i samotného města tedy velmi dobře zná. Těším se na spolupráci ve vedení radnice a přeji mu i touto cestou hodně úspěchů,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková.

Ivo Hanáček (49 let, ODS) je v současnosti generálním ředitelem společnosti Precheza a.s. Do Zastupitelstva města Rožnov p.R. byl zvolen poprvé v roce 2006, od roku 2010 až dosud vykonává také funkci člena rady města.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama